Η Ελλάδα απέκτησε το καλύτερο στρατιωτικό drone παγκοσμίως!

Όλοι έχουμε ακούσει την Τουρκία και όχι μόνο να αγοράζουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Και η Ελλάδα λοιπόν μπήκε στο χορό των συγκεκριμένων αμυντικών εξοπλισμών, αποκτώντας ένα από τα καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα απέκτησε πριν από λίγο καιρό το MQ-9 REAPER. Η διαφορά ενός Μη Επανδρωμένου Εναέριου οχήματος (uav) από ένα συνηθισμένο Εναέριο όχημα είναι ότι οι πιλότοι δεν βρίσκονται επάνω στο όχημα, αλλά σε επίγεια βάση από την οποία ελέγχουν το όχημα απομακρυσμένα.
Ακολουθούν τα 10 καλύτερα στρατιωτικά drones που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη, καθώς και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους:

10.DASSAULT NEURON: Γαλλικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Μέγιστη ταχύτητα στα 980 χιλιόμετρα ανά ώρα. Πετυχαίνει τον στόχο του, με μεγάλη ακρίβεια.
9.GENERAL ATOMICS MQ-1C GRAY EAGLE: Αμερικανικής κατασκευής. Μέγιστη ταχύτητα στα 309 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να επιχειρεί για 25 ώρες.
8.NORTHROP GRUMMAN RQ-4 GLOBAL HAWK: Αμερικανικής κατασκευής. Μέγιστη ταχύτητα στα 629 χιλιόμετρα ανά ώρα.
7.BAE SYSTEMS TARANIS: Αγγλικής κατασκευής.
6.IAI EITAN: Ισραηλινής κατασκευής. Μπορεί να επιχειρεί για 30 ώρες.
5.TAI ANKA. Τουρκικής κατασκευής. Μέγιστη ταχύτητα στα 217 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να επιχειρεί για 24 ώρες.
4.ELBIT HERMES 900: Ισραηλινής κατασκευής. Μέγιστη ταχύτητα στα 220 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να επιχειρεί για 36 ώρες.
3.GENERAL ATOMICS AVENGER (PREDATOR C): Αμερικανικής κατασκευής. Μέγιστη ταχύτητα στα 740 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να επιχειρεί για 18 ώρες.
2.CH-5 RAINBOW: Κινεζικής κατασκευής.

To πρώτο και καλύτερο drone στην λίστα είναι το νέο ελληνικό απόκτημα, που πολλοί θεωρούν το καλύτερο στον κόσμο.

1.GENERAL ATOMICS MQ-9 REAPER ή PREDATOR B: Αμερικανικής κατασκευής. Με μέγιστη ταχύτητα στα 482 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ταχύτητα πλοήγησης στα 313 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να επιχειρεί για 14 ώρες με πλήρες φορτίο. Ζυγίζει 2.223 κιλά. Το μήκος του φτάνει στα 11 μέτρα. Μπορεί να φτάσει 1,850 χιλιόμετρα μακριά. Έχει άνοιγμα φτερών 20 μέτρα. Μπορεί να «δει» πολλαπλούς στόχους.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει μια τροποποιημένη έκδοση του drone, το οποίο θα έχει ενισχυμένα ηλεκτρονικά. Η χώρα μας θα αποκτήσει τουλάχιστον 2 MQ-9 REAPER. Η Ελλάδα θα το χρησιμοποιεί κυρίως για ναυτική επιτήρηση, αν και μπορεί να τα οπλίσει αν το επιλέξει.

Τα εξελιγμένα του ηλεκτρονικά θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες, στο ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων, σχετικά με τις κινήσεις των Τούρκων. Γενικότερα, το MQ–9 REAPER, μπορεί να κουβαλήσει βόμβες καθοδηγούμενες με λέιζερ Unit-12 Paveway II και 4 Πυραύλους 114 Hellfire και όχι μόνο, οι οποίοι έχουν πολύ υψηλή ακρίβεια και μπορούν να καταστρέψουν πολλαπλούς στόχους (θωρακισμένους και μη) από μεγάλη απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας, που έχουν αποκτήσει το MQ-9 REAPER είναι οι: Αυστραλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία και

https://youtu.be/c0PULLcK4wk

briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...