Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές μετά την «εξορία», λένε τα ξένα ΜΜΕ

Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές μετά την «εξορία», λένε τα ξένα ΜΜΕ

Ως μονοπάτι εξόδου από το μνημόνιο, βλέπουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης την έκδοση 5ετούς ομολόγου από την ελληνική κυβέρνηση. Αναφερόμενοι στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγων οικονομικοί αναλυτές, επισημαίνουν ότι αυτή η κίνηση ακολουθεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και λίγο πριν περάσει η χώρα το «κατώφλι» της τρίτης, το φθινόπωρο.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ανέφερε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων ύστερα από διακοπή τριών ετών, τονίζοντας ότι «με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επιδιώκει, μεταξύ άλλων να χαράξει ένα μονοπάτι εξόδου από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, που λήγει τον Αύγουστο του 2018».

Οι Financial Times από την Μ. Βρετανία, γράφουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε έξι τράπεζες (αναδόχους) για να διαχειριστούν την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές ομολόγων. Η κυβέρνηση επεδίωκε μια επιστροφή στις αγορές χρέους για να υπογραμμίσει την οικονομική της αποκατάσταση αφού έφθασε στο χείλος της εξόδου από την ευρωζώνη πριν από δύο χρόνια.

Το πρακτορείο Reuters  ανέφερε σε τηλεγράφημα του ότι η Ελλάδα ανακοινώνει την έκδοση πενταετούς ομολόγου ύστερα από τριετή «εξορία», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της χώρας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων ύστερα από τρία χρόνια καθώς αποκλιμακώνεται η κρίση χρέους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο έγραψε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ότι «η Ελλάδα θα εκδώσει αύριο ομόλογα»,  στην πρώτη κίνηση αυτού του είδους από το 2014 προκειμένου να «δοκιμάσει» την αγορά ύστερα από δύο χρόνια φόβων για το χρέος της και δύσκολων μεταρρυθμίσεων.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294088-E-Ellada-epistrephei-stis-agores-meta-ten-exoria-lene-ta-xena-MME ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...