Η Ελλάδα θα αναλάβει τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ

Το αίτημα να αναλάβει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ, διατύπωσε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σαμέχ Χασάν Σούκρι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας. 

Υπενθυμίζεται ότι τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ ανακοίνωσαν πως διακόπτουν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη, η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης και οι Μαλδίβες, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι αποσταθεροποιεί με τη δραστηριότητά της την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπεριλαμβανόμενης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το Κατάρ κατηγόρησε τους γείτονές του στον Κόλπο ότι επιδιώκουν να το θέσουν υπό κηδεμονία και κατήγγειλε ως «αδικαιολόγητη» τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/287106-E-Ellada-tha-analabei-te-diplomatike-ekprosopese-tes-Aigyptoy-sto-Katar ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...