«Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει τον Σεπτέμβριο»!!

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει τον Σεπτέμβριο»!!
Νέα απειλητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο» γράφει το γερμανικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση, προσθέτοντας πως «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της».

Μάλιστα, όπως γράφει το περιοδικό, «υψηλόβαθμα στελέχη του έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το Ταμείο δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για τη βοήθεια προς την Ελλάδα».

Το «Der Spiegel» σημειώνει ότι, η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και αναφέρει  πως είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί.

«Εάν η χώρα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό θα συνεπάγεται, βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας, επιπλέον βοήθεια μεταξύ 10 και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», προστίθεται και υπογραμμίζεται ότι «πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον διαχειρίσιμος». Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το περιοδικό, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...