«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία χρέους»

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία χρέους»
Δριμεία επίθεση στους τρείς κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.
Τους κατηγόρησε ότι, μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση τακτική  «καλού και υπάκουου μαθητή», αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό λέγοντας πως έγινε «μέσα σε μια νύχτα βασικός εγγυητής του μνημονίου», ενώ αναφερόμενος στις χθεσινές του δηλώσεις του κ. Σαμαρά, σημείωσε ότι η επίκλησή του δεν είχε αποδέκτη τον ελληνικό λαό αλλά τους «κυβερνητικούς του συνεταίρους» με στόχο «να σώσει την κυβέρνηση του που καταρρέει». «Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση. Είναι αυτός που θα σώσει το λαό;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε  «υποκριτική» τη στάση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, καλώντας τους αν πραγματικά διαφωνούν με τις ανατροπές στα εργασιακά να καταψηφίσουν τα επικείμενα μέτρα.

Ειδικότερα για τη Δημοκρατική Αριστερά  σημείωσε δηκτικά ότι, «δεν ξέρει η ΔΗΜΑΡ ότι ο βασικός κορμός των απαιτήσεων για τα εργασιακά έχει ψηφιστεί από το Φεβρουάριο; Μήπως τσινάμε στην ουρά γιατί θέλουμε να καταπιεί ο λαός αμάσητο το γάιδαρο των 13,5 δισ. ευρώ;».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μια «αποικία χρέους» και κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν την ευθύνη να σταματήσουν «τον κατήφορο», στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

O πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο επίμαχο γερμανικό έγγραφο, στο οποίο γινόταν λόγος για δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να κατατεθεί εγγράφως αντίγραφο της απάντησης της κυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...