Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης για τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού

Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης για τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού
Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης για τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού


01/05/2020 – 12:56

Η εικόνα της Ελλάδας στον κατάλογο για τα διαγνωστικά τεστ που έχουν διενεργηθεί στις χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, είναι τουλάχιστον απογοητευτική.

Παρόλο που το αίτημα για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ έχει τεθεί επανειλημμένα, η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αρχικά να τα θεωρούσε μάλλον αχρείαστα ενώ εδώ και λίγες ημέρες οι αναφορές δείχνουν πως διενεργούνται περισσότερα.

Ο τρόπος διενέργειας των τεστ δεν απεικονίζεται στο σχεδιάγραμμα αλλά όπως βλέπουμε στην κορυφή της κατάταξης για τον μήνα Απρίλιο, με τα περισσότερα τεστ βρίσκεται η Ισλανδία (131,82 ανά 1000 κατοίκους) και ακολουθούν:

Λουξεμβούργο (που αποφάσισε να γίνουν σε όλο τον πληθυσμό) και ακολουθούν:

Εσθονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Λετονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Δανία, Τσεχία, Ρωσία, Βέλγιο, Φινλανδία, Σλοβακία, Ολλανδία, Σουηδία, Γαλλία, Κροατία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ρουμανία, Ουγγαρία.

Αντίθετα η χώρα μας βρίσκεται προτελευταία με 5,53 τεστ ανά 1000 κατοίκους και η Βουλγαρία στην τελευταία θέση με 3,89 (αλλά με στοιχεία έως τις 22 Απριλίου).

Συνεπώς, το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς θα υπάρξει μία πλήρης και ακριβής εικόνα του ιού στη χώρα, αν δεν υπάρχουν δειγματοληπτικά τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού…

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο, η τάση είναι να αυξάνονται τα διαγνωστικά τεστ, κάτι το οποίο κρίνεται επιτακτικό τη στιγμή που σταδιακά αίρονται τα μέτρα και ενδεχομένως και οι εσωτερικές, εντός της Ευρώπης, μετακινήσεις. 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...