Η επιρροή Τραμπ, φοβίζει Μέρκελ και Λαγκάρντ!

 

Συμμαχία Λαγκάρντ – Μέρκελ απέναντι στον προστατευτισμό

Πώς να αντιμετωπίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ ψάχνουν Μέρκελ – Λαγκάρντ

 Ο φόβος τους για τον Ντόναλντ Τραμπ, μάζεψε την αφρόκρεμα των υπερεθνικών οικονομικών οργανισμών στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκαν με την Άγκελα Μέρκελ!  Ο προστατευτισμός που πρεσβεύει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, έρχεται να ανατρέψει τα σχέδια του Βερολίνου και του ΔΝΤ για κυριαρχία της παγκοσμιοποίησης. Οι Γερμανοί περίμεναν ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα της εξουσίας, ειδικά τώρα που έχουν την προεδρία των G20. Αλλά, ο αμερικανικός λαός είχε άλλα σχέδια και τώρα συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, να δουν τι θα κάνουν! 

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα, τo Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βλέπει ευνοϊκότερες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία εντός του έτους ένα κλίμα τι οποίο αναμένεται ότι θα περάσει και στο 2018. Όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις Λαγκάρντ, η επικεφαλής του Ταμείου, ανησυχεί για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι «η πρόβλεψή μας για το 2017 και το 2018 είναι ασφαλώς πιο ευνοϊκή από αυτή του 2016 και πιθανόν κάπως καλύτερη από την προηγούμενή μας», σημείωσε. Στην συνέχεια, προσέθεσε ότι «υπάρχουν θετικές βραχυπρόθεσμες προοπτικές στον ορίζοντα, κάτι που δυστυχώς σκιάζεται από τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν και που μας οδηγούν να ανησυχούμε για τον κίνδυνο του εφησυχασμού».

Τέλος, αποκάλυψε ότι στην συνάντηση κορυφής που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, «ανέφερα, επίσης, δύο βασικές ανησυχίες που έχουμε στο ΔΝΤ, Η μία είναι η σταθερά χαμηλή παραγωγικότητα και, η δεύτερη, οι υπερβολικές ανισότητες που συμβαδίζουν με τη χαμηλή παραγωγικότητα», δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν οι επικεφαλής διεθνών οικονομικών οργανισμών με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, συζητήθηκε εις μάκρος η επιρροή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, για την οποία η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι η αποστολή του ΔΝΤ απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/278819-Merkel-kai-Lagkarnt-enantion-Tramp-Ti-eipan-gia-ten-Ellada ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...