Η επιτροπή των 11 που σχεδιάζει την Ανάπτυξη!

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση των «Σοφών» του Αναπτυξιακού Συμβουλίου

Έντεκα «Σοφούς» όρισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, για να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής Οικονομίας. Πρόκειται για την Επιστημονική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συμβουλίου και στόχο έχει τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και παρακολούθηση της εφαρμογής των αναπτυξιακών μέτρων και προγραμμάτων, αλλά και με την υποχρέωση για διατύπωση νέων αναπτυξιακών στρατηγικών.

Εχθές, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, στο Αναπτυξιακό Συμβούλιο, που συγκάλεσε ο υπουργός, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι επιστήμονες που την αποτελούν, ξεκίνησαν την επεξεργασία και υλοποίηση των προτεραιοτήτων του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Παπαδημητρίου στην εισήγησή του παρουσίασε στην Επιτροπή την πρώτη έκδοση της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία.

Τα μέλη της Επιτροπής

Η Επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη τα οποία έχουν οριστεί με απόφαση του υπουργού. Πρόεδρος ορίστηκε ο Γιαν Κρέγκελ, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy και Αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Θεοχαράκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Τα υπόλοιπα εννέα μέλη είναι οι: Μαριάνα Ματσουκάτο, Καθ. Οικονομικών της Kαινοτομίας στο UCL, Νικόλαος Κτιστάκης, Group Leader στο Ινστιτούτο Babraham του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Kevin Morgan, Καθ. Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Mike Romanos, CEO της Microbiotica Ltd, Ελευθέριος Τσουλφίδης, Καθ. στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θωμάς Μούτος, Καθ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Βαΐτσος, Ομότιμος Καθ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Ζαχαράτος, Ομότιμος Καθ. του Πανεπιστημίου Πατρών και Γιώργος Πετράκος, Καθ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατά την πρώτη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης και στελέχη του Υπουργείου, καθορίστηκαν οι γενικές κατευθύνσεις για την προώθηση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και του νέου παραγωγικού προτύπου της χώρας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/274476-E-epitrope-ton-11-poy-schediazei-ten-Anaptyxe ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...