Η Ζάκυνθος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης || Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κηρύσσεται η Ζάκυνθος μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και των συνεχιζόμενων μετασεισμών. Σήμερα απεστάλη σχετικό αίτημα από το Δήμο όπως προβλέπει η νομοθεσία σε άμεση συνεργασία με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Ταφύλλη.

Όπως σχετικά έγινε γνωστό, «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε την Π.Ε. Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση σεισμού την 26-10-2018 στην παραπάνω περιοχή».

Ανάλογο αίτημα υποβλήθηκε από το Επιμελητήριο στον κ. Κοντονή, ο οποίος είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος το έκανε αμέσως δεκτό. Μάλιστα οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την διευκόλυνση των πολιτών της Ζακύνθου, που θα αφορούν μία σειρά από
οικονομικές ελαφρύνσεις και μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών,
εμπόρων και επιχειρηματιών θα υπογραφούν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

imerazante.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...