Η ιδεολογική και πολιτική ταυτότητας της Νέας ΜΕΡΑς-Συμβόλαιο Αλήθειας και Αξιοπιστίας, στοίχημα Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΡΟΣΟΥ: 

Στις 21 Μαρτίου, 300 Έλληνες πολίτες υπογράψαμε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης. Διακήρυξη Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Εθνικής Αξιοπρέπειας

Η Νέα ΜΕΡΑ ιδρύθηκε, για να εκφράσει ανάγκες κοινωνικές και εθνικές, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα. Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δεινά δοκιμάζεται από τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή λαίλαπα. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κυβέρνηση συμβιβασμού και ενδοτισμού, δείχνει το πιο αυταρχικό και αντικοινωνικό πρόσωπο της.

 Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση είναι κόμμα Δημοκρατικό, Πατριωτικό και Κοινωνικό, με πνεύμα μεταρρυθμιστικό και ριζοσπαστικό. Επιδίωξή μας είναι να καλύψουμε το εύρος μιας παράταξης από τη Δημοκρατική Δεξιά μέχρι και τις παρυφές της Πατριωτικής Κεντροαριστεράς, μακριά από παραπλανητικές ετικέτες, όπως έλεγε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εκφράζουμε τη Λαικη Δεξιά, το Πατριωτικό και Κοινωνικό Κέντρο, τις πατριωτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Τους συμπατριώτες μας που δεν εκφράζονται από τους παρωχημένους πολιτικούς σχηματισμούς.
 Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών καταβολών. Μας ενώνει η Πατρίδα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Στη νέα γενιά, την ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου.
 Πρόταγμά μας είναι η Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια.
  Η παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας είναι η βάση της πολιτικής μας πρότασης.
  Επιδιώκουμε την αντικατάσταση του Μνημονίου και των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών με ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης. Ένα σχέδιο που φιλοδοξούμε να καταστεί, με τη συμμετοχή ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, στο πλαίσιο μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμμαχίας, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας.
  Πορευόμαστε με το βλέμμα στραμμένο στη μετά-μνημόνιο εποχή και εργαζόμαστε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
  Επιλογή μας είναι το ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος. Προέχει η επιβίωση της χώρας και των πολιτών.
  Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη με όρους εθνικής αξιοπρέπειας, ισοτιμίας και αλληλεγγύης. Δεν μας εκφράζει η Ευρώπη του νέου γερμανικού ηγεμονισμού. Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη της πραγματικής οικονομικής σύγκλισης και την άρση των ανισοτήτων Βορρά- Νότου. Επιδίωξή μας είναι η Ευρώπη της Ισοτιμίας και της Αλληλεγγύης, η Ευρώπη της Κοινωνίας των Πολιτών, η Ευρώπη των Λαών που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.
  Διεκδικούμε την υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης βιώσιμου χρέους και επιδιώκουμε τη διαγραφήτου δημοσίου χρέους, σε υψηλό ποσοστό, και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης.
  Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας αποτελεί εθνική ανάγκη. Δίνουμε προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στη ναυτιλία, στην ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
  Φίλες και φίλοι,
Το πρόβλημα της χώρας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα διέρχεται βαθιά κρίση αξιοπιστίας και αδυνατεί να προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του. Για να πάει η χώρα μπροστά, χρειάζεταιΔημιουργική Ανατροπή. Ανατροπή με ευθύνη. Απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία, από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη,εκείνων που με τις επιλογές, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ευθύνονται για τη σημερινή ελληνική τραγωδία. Για να χαράξουμε Νέα Πορεία. Πορεία με Εθνική Στρατηγική και Σχεδιασμό. Πορεία ελπίδας και αξιοπρέπειας για τη χώρα και για τους πολίτες.
  Η Νέα ΜΕΡΑ καθιστά τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση κεντρικό θέμα της πολιτικής της. Η χώρα χρειάζεται Νέο Σύνταγμα με κατεύθυνση μεταρρυθμιστική και ριζοσπαστική.
  Το Κράτος Δικαίου, η Ισονομία, η Ισοπολιτεία, η Αξιοκρατία και η Διαφάνεια αποτελούν βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας ταυτότητας.
 Σχεδιάζουμε μια Ριζοσπαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση  με στόχο τον εξορθολογισμό του Δημοσίου. Για μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη. Για ένα κράτος δίκαιο, έντιμο και αποτελεσματικό.
  Στον πυρήνα της ιδεολογίας και της πολιτικής φιλοσοφίας της Νέας ΜΕΡΑΣ είναι η προστασία της ιδιοκτησίας. Είναι δεδομένη, σταθερή και ισχυρή η στήριξή μας στους Έλληνες πολίτες που πλήττονται από την άγρια υπερφορολόγηση της ακίνητης αστικής και αγροτικής περιουσίας τους.
  Σταθερή και αταλάντευτη είναι η θέση μας για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες. Χωρίς εκπτώσεις και με τις προβλεπόμενες παροχές. Επίσης, για ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  Με δεδομένο ότι η Παιδεία είναι εθνικό θέμα πρώτης προτεραιότητας, εκφράζουμε την πεποίθηση για την  ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Για τη διαμόρφωση μιας Νέας Πολιτικής στην Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση.
  Η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή έχουν κεντρική θέση στον πολιτικό και προγραμματικό μας λόγο.Η Στροφή προς την Κοινωνία αποτελεί σημαντικό πρόταγμα της πολιτικής μας. Πυρήνας της κοινωνικής μας πολιτικής είναι η Κοινωνική Ευαισθησία και Αλληλεγγύη. Αναδεικνύουμε το Ευρωπαικό Κοινωνικό Μοντέλο. Λαμβάνουμε μέτρα για την  καταπολέμηση της  ανεργίας και διαμορφώνουμε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, στο πλαίσιο μιας σοβαρής αναπτυξιακής πολιτικής.
  Η Συμμετοχική Δημοκρατία αποτελεί σημαντική προτεραιότητά μας. Επιδιώκουμε την ενδυνάμωση και τη διέυρυνση του θεσμού του δημοψηφίσματος, και την  ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
  Επιδιώκουμε την αφύπνιση του πνευματικού κόσμου της χώρας. Εργαζόμαστε για την  κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων του Απανταχού Ελληνισμού. Διεκδικούμε τη συμμετοχή του Αποδήμου Ελληνισμού στα κέντρα λήψης αποφάσεων του μητροπολιτικού κέντρου.
  Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
 Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ καταθέτει, σήμερα, ενώπιον των πολιτών την πολιτική της πρόταση. Μια πρόταση δυναμική και ανοιχτή στην  κοινωνία. Υπογράφουμε με τους πολίτες Συμβόλαιο Αλήθειας και Αξιοπιστίας. Θέτουμε στοίχημα Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας.
  Γνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματός μας. Το γνωρίζαμε, όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε αντιμέτωποι με το μικρόκοσμο της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, το μιντιακό κατεστημένο, τη διαπλοκή των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με κατεστημένες δομές, νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές. Με τις δυνάμεις της παρακμιακής λογικής και πρακτικής που φέρουν καίρια ευθύνη για το κατάντημα της πατρίδας.
  Γράφει ο Πάολο Κοέλιο στον ”Αλχημιστή” : ”Όταν θέλεις κάτι πολύ και πιστεύεις σ’ αυτό, όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος συνωμοτούν για να γίνει”. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε. Και με τη δύναμη του λαού θα πετύχουμε. Γιατί προερχόμαστε από την κοινωνία, δρούμε μέσα στην κοινωνία και αγωνιζόμαστε για την  κοινωνία. Γιατί το αξιακό μας σύστημα εδράζεται στις διαχρονικές και πανανθρώπινες αρχές και αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
  Εμείς, στη Νέα ΜΕΡΑ, δεν πορευόμαστε τους εύκολους δρόμους του συμβιβασμού ή του λαικισμού. Επιλέγουμε το δρόμο της Ευθύνης και του Χρέους προς την πατρίδα. Με συνείδηση καθαρή και πάντοτε σε εγρήγορση. Και με τη δική σας συμμετοχή, υπό την άξια ηγεσία του Προέδρου μας Χρήστου Ζώη, σχεδιάζουμε και διαμορφώνουμε τη Νέα ΜΕΡΑ για την  Ελλάδα.
  Καλούμε τους συμπατριώτες μας, με πρωτοπόρα τη νέα γενιά, σε μια πορεία αξιοπρέπειας και ελπίδας. Για να οικοδομήσουμε μαζί την  Ελλάδα της Εθνικής Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης και της Κοινωνικής Συνοχής.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...