Η ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα της “Νέας Μέρας”

Άρθρο του Θύμιου Δρόσου…..

Η Νέα ΜΕΡΑ (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση) ιδρύθηκε ως απαίτηση κοινωνικών αναγκών. Είναι κόμμα Δημοκρατικό, Πατριωτικό και Κοινωνικό με πνεύμα μεταρρυθμιστικό και ριζοσπαστικό.

Επιδίωξή μας είναι να καλύψουμε το εύρος μιας παράταξης από τη Δημοκρατική Δεξιά ως τις παρυφές της Πατριωτικής Κεντροαριστεράς, μακριά από παραπλανητικές ετικέτες, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εκφράζουμε τη Λαϊκή Δεξιά, το Πατριωτικό και Κοινωνικό Κέντρο, τις πατριωτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που δεν εκπροσωπούνται από τους ξεπερασμένους πολιτικούς σχηματισμούς.

 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών καταβολών, και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί τους την αγωνία και τον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο.

 

Επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε για την αντικατάσταση του Μνημονίου και των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ανασυγκρότηση Παραγωγική και Θεσμική. Πορευόμαστε με το βλέμμα στραμμένο στη μετα-μνημόνιο εποχή.

 

Επιλογή μας είναι το ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος. Προέχει η επιβίωση της χώρας και των πολιτών.

 

Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη της Ισοτιμίας και της Αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών. Για την Ευρώπη της κοινωνίας των πολιτών, για την Ευρώπη των λαών. Απορρίπτουμε τον Ευρωραγιαδισμό και την Ευρωφοβία.

 

Διεκδικούμε την υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης βιώσιμου χρέους και επιδιώκουμε διαγραφή («κούρεμα») του χρέους στον επίσημο τομέα, σε μεγάλο ποσοστό, με ταυτόχρονη ρήτρα ανάπτυξης.

 

Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση , την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας. Δίνουμε προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και κατ” επέκταση στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στη ναυτιλία, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στην ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

 

Το πρόβλημα της χώρας είναι κατ” εξοχήν πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα διέρχεται βαθιά κρίση αξιοπιστίας και δείχνει αδύναμο να προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του. Αδυνατεί να κάνει τη Δημιουργική Ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος. Ανατροπή με Ευθύνη για τη χάραξη Νέας Πορείας με Εθνική Στρατηγική και Σχεδιασμό.

 

Η Νέα ΜΕΡΑ καθιστά κεντρικό θέμα της πολιτικής της τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση. Η χώρα χρειάζεται Νέο Σύνταγμα με κατεύθυνση μεταρρυθμιστική και ριζοσπαστική.

 

Το Κράτος Δικαίου, η Ισονομία, η Ισοπολιτεία και η Διαφάνεια στο δημόσιο βίο αποτελούν βασική πολιτική επιλογή μας.

 

Καταδικάζουμε τη λογική του πελατειακού κράτους και ανάγουμε την Αξιοκρατία σε θεμελιώδη αρχή του δημοσίου βίου. Θέλουμε κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Κράτος δίκαιο, έντιμο και αποτελεσματικό.

 

Η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή κατέχει δεσπόζουσα θέση στο πλαίσιο αρχών του κόμματός μας. Η Στροφή προς την Κοινωνία αποτελεί πρόταγμα της πολιτικής μας. Αναλαμβάνουμε πολιτική δράση με όρους Κοινωνικής Αντίληψης, Ευαισθησίας και Αλληλεγγύης.

 

Η Νέα ΜΕΡΑ επιδιώκει τον εναλλακτικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Με ευθύνη, με όραμα και με σχέδιο. Με πνεύμα μεταρρυθμιστικό και προτάσεις ριζοσπαστικές.

 

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να οικοδομήσουμε μαζί την Ελλάδα της Εθνικής Αξιοπρέπειας και της Κοινωνικής Συνοχής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...