Η “Ιλιάδα” ταξιδεύει στο Εθνικό Θέατρο της Ολλανδίας

Η
Δεκαπέντε ηθοποιοί, ένας μοναχός σαολίν και το αρχαιοελληνικό έπος του τρωικού κύκλου, η «Ιλιάδα» του Ομήρου, ταξιδεύουν στο Αμστερνταμ, προσκεκλημένοι του Εθνικού Θεάτρου της Ολλανδίας Stadsschoumburg.
Στις 5 και 6 Οκτωβρίου και για σχεδόν πέντε ώρες, οι ολλανδοί θεατές πρόκειται να απολαύσουν την επική παράσταση του Στάθη Λιβαθινού, σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, η οποία παρουσιάστηκε φέτος τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά τον Σεπτέμβριο, στον ίδιο χώρο, στην Πειραιώς 260.

Η πρωτεύουσα της τουλίπας ανυπομονεί να δει την παράσταση, την οποία εκθειάζει αυτές τις ημέρες ο ολλανδικός Τύπος καθώς επιλέχθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Ολλανδίας για την περίοδο 2013-2014.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ημελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Αρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Χριστοδούλου κ.ά. Την κινησιολογική προετοιμασία και τις πολεμικές τέχνες έχει αναλάβει ο μάχιμος μοναχός σαολίν Σι Μιάο Τζιε.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...