Η ιστορία πίσω απ’ τον πίνακα ‘Bauerngarten’ του Κλιμτ, που αναμένεται να πωληθεί για πάνω από 40 εκ. ευρώ

Ο πίνακας “Bauerngarten” με το εκπληκτικό τοπίο που ζωγράφισε ο Βιεννέζος μοντερνιστής Gustav Klimt, θα είναι το “κόσμημα” της επικείμενης δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s. Η δημοπρασία “Ιμπρεσιονισμός και Μοντέρνα Τέχνη” θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του Μαρτίου στο Λονδίνο. Θα είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες που το έργο προσφέρεται στο κοινό μέσω δημοπρασίας. Αναμένεται να πωληθεί για περίπου 42 εκ. ευρώ.

 Το έργο “Bauerngarten” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βιέννη το 1908 αλλά είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο νωρίτερα απ’ τον Κλιμτ. Ανήκει στην περίοδο κατά την οποία ο ζωγράφος έφτιαξε μερικά απ’ τα πιο εμβληματικά του πορτρέτα, τα περισσότερα κατά παραγγελία.

Τα πιο γνωστά είναι το “Πορτρέτο της Adele Bloch-Bauer I” και το “Πορτρέτο της Adele Bloch-Bauer II,” που σύμφωνα με το Bloomberg η κάτοχός του, η τηλεπαρουσιάστρια Oprah Winfrey, πούλησε πέρσι σε Κινέζο αγοραστή για πάνω από 140 εκ. ευρώ. (Το “Πορτρέτο της Adele Bloch-Bauer I” ήταν στο επίκεντρο της ταινίας του 2015 “Woman in Gold” με πρωταγωνιστές την Έλεν Μίρεν και τον Ράιαν Ρέινολντς.)

Μέχρι και το θάνατό του το 1918, ο Klimt ζωγράφιζε τοπία στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας, στη Λίμνη Attersee και αλλού. “Εκεί”, σύμφωνα με τους Times, “πέταξε τα κομψά ρούχα της πόλης κι άρχισε να φορά ρόμπες που έφταναν μέχρι το έδαφος.

Επίσης, παράτησε για λίγο της ερωμένες της πόλης και αντί για στυλιζαρισμένα πορτρέτα ζωγράφισε ειδυλλιακά, καλοκαιρινά τοπία”. Επέστρεψε στη Λίμνη Attersee για 15 καλοκαίρια, και ζωγράφισε εκεί πάνω από 45 τοπία στις μικροσκοπικές πόλεις που αγκαλιάζουν τη λίμνη.

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...