Η Κίνα βάζει πιο αυστηρούς κανόνες στο ιντερνετ

Η Κίνα βάζει πιο αυστηρούς κανόνες στο ιντερνετ
Αυστηρότερους κανονισμούς για τον έλεγχο του Διαδικτύου εφαρμόζει η Κίνα, νομιμοποιώντας τη διαγραφή αναρτήσεων ή σελίδων που κρίνεται ότι εμπεριέχουν «παράνομες» πληροφορίες, υποχρεώνοντας τους παρόχους να παραδίδουν τέτοιου είδους πληροφορίες στις αρχές.

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί καταδεικνύουν ότι ο νέος ηγέτης του κομουνιστικού κόμματος, Σι Τζινπίγκ, θα συνεχίσει να ασκεί λογοκρισία στις συζητήσεις μέσω Διαδικτύου, σε μια χώρα όπου το Internet προσφέρει σπάνιες ευκαιρίες για διάλογο. Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στο Διαδίκτυο ανακοινώθηκαν από το πρακτορείο Xinhua και ζητούν από τους χρήστες να εγγράφονται με τα πραγματικά τους ονόματα όταν υποβάλουν τη σχετική αίτηση στις εταιρείες παροχής online υπηρεσιών.

Οι κινεζικές αρχές και οι εταιρείες online υπηρεσιών, όπως η Sina Corp., εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούν στενά και λογοκρίνουν το online περιεχόμενο, τώρα όμως η κυβέρνηση του Πεκίνου εφαρμόζει σε νόμο μέτρα, όπως η διαγραφή αναρτήσεων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, αν και αρκετοί επικριτές θεωρούν ότι η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την ελευθερία του λόγου.

Τους τελευταίους μήνες, το Διαδίκτυο και τα social media χρησιμοποιήθηκαν για τη διοργάνωση μαζικών διαδηλώσεων, ενώ βοήθησαν στην αποκάλυψη σκανδάλων διαφθοράς από χαμηλόβαθμα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος.

Μπλοκάρουν στοιχεία

Οι κινεζικές αρχές παρακολουθούν στενά το online περιεχόμενο που περνάει από τα σύνορα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπλοκάρουν περιεχόμενο που αφορά πολιτικά ευαίσθητα θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω της χρήσης του Great Firewall of China.

Η λογοκρισία όμως των αρχών δεν έχει σταματήσει εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους από τη χρήση του Internet, με αρκετούς από αυτούς να χρησιμοποιούν micro-blogging ιστοσελίδες για να διαμαρτυρηθούν ή να εκφράσουν την άποψή τους.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...