Δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 29/09 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης συνεδρίαση του συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπάκτου στο κτήριο Αιτωλικής Aναπτυξιακής.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γκίζας, οι αντιδήμαρχοι κ. Τσουκαλάς, και Παπαβασιλείου και ο προόεδρος της Αιτωλικής κ.Κοτρώνης .
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εξέλιξη του έργου της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα για τη συνέχιση του έργου με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο δύο ρεαλιστικές λύσεις.

Η πρώτη λύση είναι να προχωρήσει το έργο χωρίς την αποχέτευση.
Η δεύτερη λύση είναι να διακοπεί το έργο και να γίνουν νέες ολοκληρωμένες μελέτες από την αρχή.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Κοινότητα ότι η υπάρχουσα μελέτη είναι πρόχειρη και δεν μπορεί να καλύψει τα προβλήματα που προέκυψαν από το σκανάρισμα του υπεδάφους.

Οι απόψεις της Κοινότητας ήταν ξεκάθαρες: δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου, είναι αδιανόητο να μιλάμε είτε για εγκατάλειψη της αποχέτευσης είτε για τη διακοπή του έργου, που σημαίνει παραπομπή του στο άγνωστο μέλλον.

Για την κοινωνία της Ναυπάκτου το έργο είναι πρώτης προτεραιότητας και περιμένει με ανυπομονησία την ολοκλήρωσή του. Πως μπορούμε να μιλάμε για τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Ναυπακτίας χωρίς ο στόχος να είναι καθαρές θάλασσες; Πώς μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής, όταν πίνουμε νερό από σωλήνες αμιάντου; Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση του έργου με πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς!

Η Πρόεδρος
Κιμινουλάκη – Πλούμη Μυρτώ

Οι Σύμβουλοι Κοινότητας Ναυπάκτου
Λομβαρδεας Παναγιώτης
Σιαμαντας Θεόδωρος
Μπισμπικη Κατερίνα
Καλογερης Νικολαος
Τηλιγαδα Αφροδίτη
Υφαντής Γιώργος
Βαρελας Γιώργος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...