Η Κομισιόν αδειάζει Ντάισελμπλουμ για το πάγωμα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

Διχασμένη φαίνεται πως είναι η Ευρώπη αναφορικά με την αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, λόγω του «μποναμά» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παράλληλα με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούσαν προνομιακό καθεστώς και μειωμένους συντελεστές.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο MNI η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες δια του εκπροσώπου του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριζε ότι οι θεσμοί θεωρούν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ως ασύμβατες με τις υποχρεώσεις τις Ελλάδας είναι  «βιαστική» και «ανακριβής» .
Πηγές του MNI τόνισαν ότι το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είχε αποδεχτεί το πακέτο Τσίπρα εάν είχε ενημερωθεί σχετικά.

Οι διαρροές στο MNI καταδεικνύουν την αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στην Κομισιόν και ορισμένα στελέχη του Eurogroup αναφορικά με ορισμένα κομμάτια του ελληνικού προγράμματος. Ο έλεγχος των εξαγγελιών Τσίπρα άρχισε κατόπιν αιτήματος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται, ότι στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωνε πως το πόρισμα των θεσμών για το δημοσιονομικό αποτύπωμα των εξαγγελιών Τσίπρα αναμένεται τον Ιανουάριο, και συνεπώς η ελάφρυνση του χρέους θα παραμείνει «παγωμένη» έως τότε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...