Η κυβέρνηση της Συρίας καλωσορίζει την αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα με Τουρκία

Η κυβέρνηση της Συρίας καλωσορίζει την αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα με Τουρκία
Η κυβέρνηση της Συρίας καλωσορίζει την αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα με Τουρκία


27/10/2019 – 16:16

Η κυβέρνηση της Συρίας καλωσόρισε την αποχώρηση των υπό τους Κούρδους δυνάμεων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία.

Αυτό μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA στη Συρία επικαλούμενο επίσημη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών. Η Δαμασκός ανακοίνωσε πως η αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από την περιοχή των συνόρων «αφαιρεί το κύριο πρόσχημα για την κατάφωρη τουρκική επίθεση σε συριακό έδαφος».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους πολίτες να επανενταχθούν, «κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή όλων στη συριακή εθνική ενότητα εδάφους και λαού».

Νωρίτερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να αναδιπλωθούν σε απόσταση από τα συροτουρκικά σύνορα, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του Σότσι ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία.

Οι SDF, επικεφαλής των οποίων είναι κούρδοι μαχητές, δήλωσαν πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων. Κάλεσαν τη Ρωσία να εγγυηθεί την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία.

Την ίδια στιγμή το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε σήμερα πως συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ του συριακού στρατού και τουρκικών δυνάμεων στην ύπαιθρο γύρω από το Ρας αλ-Άιν, πόλη της βόρειας Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...