-Κοτσανάς σε Γκίζα:Συμπεριφέρεσαι ως επισκέπτης και όχι ως δήμαρχος Ναυπακτίων

-Β.Γκίζας (Δήμαρχος Ναυπακτίας):Ένα από τα βασικά του προβλήματα είναι η έλλειψη χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης τμηματικών εργασιών

Στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε για συζήτηση το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της β’φάσης του έργου της ανάπλασης της πόλεως της Ναυπάκτου.

Η β’ φάση αναμένεται να ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν τα έργα που προβλέπονται επί τη Ν.Μπότσαρη και όταν δοθεί σε κυκλοφορία.

Στην περίπτωση αυτή.οι οδηγοί που θα κινούνται επί της οδού Μεσολογγίου,από τα δυτικά προς τα ανατολικά,θα ακολουθούν τη διαδρομή που ίσχυε στην προηγούμενη κατάσταση (πριν την έναρξη των έργων) και όπως προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση του έργου.Δηλαδή,κινούμενη επί της οδού Μεσολογγίου θα κινηθούν δεξιά στην πλατεία λιμένος και έπειτα αριστερά στην οδό Νότη Μπότσαρη η οποία θα μονοδρομηθεί προς τα ανατολικά

Για την κατασκευή του έργου της β’φάσης στο πλαίσιο του εφικτού δε θα κοπεί η διαμπερής κυκλοφορία των οδών όπου θα εκτελούνται τα έργα.Σε περίπτωση μάλιστα που είναι αναγκαίο η διαμπερής κυκλοφορία θ σταματά για λιγότερο από 48 ώρες ,με τη σύμφωνη γνώμη τροχαίας και δήμου λαμβάνοντας μέτρα,όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Νασίλης Γκίζας στην τοποθέτησή του.

Λόγω ότι η οδός Τζαβέλλα αποτελεί τη μοναδική συνδετήρια οδό του ανατολικού με το δυτικό τμήμα της Ναυπάκτου,προτείνονται ώστε το έργο να κατασκευαστεί χωρίς να διακοπέί η κυκλοφορία της:

-Η κατασκευή του έργου της β’φάσης θα γίνεται σε επιμέρους οδικά τμήματα τα οποία θα προκύπτουν ανάλογα με τις διερευνητικές τομές ,την εξέλιξη των εργασιών,τον εντοπισμό τυχώ προβλημάτων κατα τις εκσκαφές και τη διευθέτηση των δικτύων.

-Tη διατήρηση τουλάχιστον μίας πλευράς πεζοδορμίου για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

-Τη διατήρηση διαδρόμου κυκλοφορίας οχημάτων τουλάχιστον 3 μ.

-Τη διατήρηση απόστασης ασφαλείας από σκάμματα και χώρους εργασιών τουλάχιστον 0.75μ

-Τηην εφαρμογή της εργοταξιακής σήμανσης όπως προβλέπεται στις προδιαγραφές και οδηγίες σήμανσης εκτελούμενων έργων σε οδούς

-Τη διαφύλαξη της συνέχεια της πορείας των πεζών.

Ανάγκη για θέσπιση διπλής βάρδιας στις εργασίες έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ενωτικής πρωτοβουλίας πρώην δήμαρχος Τ.Λουκόπουλος.

Στόχος του δημάρχου υποστήριξε ο Αν.Κοτσανάς είναι να δημιουργήσει τον μεγάλο περίπατο της Ναυπάκτου,βλέποντας την πόλη ως επισκέπτης και όχι ως δήμαρχος των Ναυπακτίων.Αρέσκεστε απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή να χτυπάτε την πλάτη τεσσάρων επαγγελματιών του λιμανιού,με το εργοτάξιο και τα καρεκλοτράπεζα στο λιμάνι δημιουργώντας τον μεγάλο περίπατο.

Αν δεν υπάρξει κανονικότητα στην πόλη,δεν ολοκληρωθούν τα έργα και δεν ανοίξει η Μπότσαρη στο σύνολό της,δεν μπαίνουμε ειδικά για φέτος σε καμία κουβέντα για εφαρμογή των ρυθμίσεων της β’φάσης.

Αυτό που έχετε στο μυαλό σας για 1η Αυγούστου να πεζοδρομήσετε την Μπότσαρη και να στέλνετε τα κατευθνόμενα από δυτικά προς ανατολικά αυτοκίνητα μέσω του περιφερειακού μην τολμήσετε να το φέρετε ως θέμα γιατί θα μας βρείτε ενάντια.

Όσον αφορά τη β’φάση του έργου,κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μ’αυτόν τον εργολάβο και αυτή τη δημοτική αρχή.Οι εργασίες στην οδό Τζαβέλλα θα πρέπει να έχουν εγγυήσεις κι αυτές δεν μπορούν να τις προσφέρουν ούτε ο εργολάβος ούτε η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι το έργο δεν έχει στη σταδιακή κατασκευή του σαφή χρονοδιαγράμματα.Πρόκειται μόνο για συνολικό χρονοδιάγραμμα εργασιών δύο ετών.Δεν υπάρχουν όμως σαφή χρονοδιαγράμματα για κάθε έργο ξεχωριστά.Μια από τις βασικές αιτίες δυσκολίας του έργου είναι ακριβώς η απουσία αυτών των χρονοδιαγραμμάτων.Ο εργολάβος επίσης έχει πολλά προβλάματα και για τον οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς για την επιλογή του,ούτε η προηγούμενη δημοτική αρχή,αφού προήλθε από διαγωνιστική διαδικασία.

Το έργο θα προχωρήσει και θα προχωρήσει και πρέπει να λύνουμε τις αδυναμίες του.Η κυκλοφοριακή μελέτη αποκλείει το κλείσιμο για πολλές ώρες .Ο δήμος,αυτό που πρπεπει να κάνει το κάνει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...