Η κυπριακή ταινία “Οικόπεδο 12” υποψήφια για βραβείο ευρωπαϊκού κινηματογράφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυπριακή ταινία
Μεγάλη τιμή για τον κυπριακό κινηματογράφο αποτελεί η ταινία μεγάλου μήκους “Οικόπεδο 12”, καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές, ενώ τα συγκεκριμένα Βραβεία θεωρούνται τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά Όσκαρ.

Η κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους «Οικόπεδο 12», του Κυριάκου Τοφαρίδη, έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ως μια από τις 40 ταινίες, οι οποίες θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα στα «26α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου»,  στις ακόλουθες κατηγορίες: Ευρωπαϊκής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ανδρικού Ρόλου, Γυναικείου Ρόλου, Σεναρίου, Διεύθυνσης Φωτογραφίας, Μοντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Ενδυματολογικής Επιμέλειας, Σχεδιασμού Ήχου και Μουσικής Σύνθεσης.

Πρόκειται για μεγάλη τιμή για τον κυπριακό κινηματογράφο, καθώς η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές, ενώ τα συγκεκριμένα Βραβεία θεωρούνται τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά Όσκαρ. Για τις τελικές υποψηφιότητες των Βραβείων αναμένεται να ψηφίσουν 2.700 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία «Οικόπεδο 12» γυρίστηκε σε συμπαραγωγή με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, για την ενίσχυση κινηματογραφικών ταινιών.

Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της ταινίας υπογράφει ο Κυριάκος Τοφαρίδης. Το σενάριο ανήκει στον ίδιο και τον Πάνο Σταθογιάννη.

Τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Κώστας Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Μαρίνος και Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζεται να συμβιώσει στο μικρό σπίτι του «πάτερ φαμίλια» στην ερημιά. Ξαφνικά, το μέρος γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εθνικών και παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, με όλα τα ευτράπελα συνεπακόλουθα.

Ο σκηνοθέτης ορίζει την ταινία του ως «μια πολιτική, αλληγορική κωμωδία με μπόλικο σουρεαλισμό, κοινωνική σάτιρα και μαγικό ρεαλισμό. Αυτά είναι τα είδη που αναμειγνύονται, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου αριστοφανικού αποτελέσματος».

{youtube}732sBwrlFKo{/youtube}

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...