Η λίστα με τις πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου!

Η λίστα με τις πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου!
Η έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικόυ Φόρουμ (WEF) με όνομα «Ταξιδιωτική και Τουριστική Ανταγωνιστικότητα 2013» (Travel and Tourism Competitiveness Report 2013) βαθμολογησε 140 χώρες με βάση την ποιότητα της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας τους.

Ανάμεσα στα στοιχεία που βαθμολογούνται είναι οι καλές τουριστικές υποδομές και εγκαταστάσεις, η βιώσιμη ανάπτυξη και οι φυσικοί πόροι, τα προβλήματα στην ασφάλεια των ταξιδιωτών, η ανεπαρκής ανάπτυξη υποδομών και η ανησυχία σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και φυσικά το πόσο ευπρόσδεκτοι νιώθουν οι τουρίστες σε κάθε χώρα και το πόσο φιλόξενοι τους φαίνονται οι κάτοικοί της.

Η Ισλανδία είναι η πιο φιλόξενη χώρα για έναν τουρίστα ενώ την τελευταία θέση της σχετικής λίστας καταλαμβάνει η Βολιβία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση, τρεις θέσεις χαμηλότερα απ’ την προηγούμενη έρευνα, το 2011. Τι καθιστά λοιπόν την Ισλανδία τόσο φιλόξενη χώρα;

«Έχει να κάνει με την ιστορία μας», τονίζει η φοιτήτρια του πανεπιστημίου Νησιά Χάσκολι στο Ρέικιαβικ, Γκούντρουν Μαγκνουσντότιρ, προσθέτοντας πως «τις παλιές εποχές οι αγρότες έπρεπε να προσφέρουν στους ξένους επισκέπτες τους ό,τι καλύτερο διέθεταν, κάτι το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπασπο στοιχείο της κουλτούρας μας».

Φυσικά, δεν φτάνει μόνο να είσαι φύσει και θέσει φιλόξενος: πρέπει και η οικονομία σου να διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν ελκυστική στους ξένους τουρίστες και η Ισλανδία κατάφερε, μετά την τραπεζική κρίση του 2008, να ξανασταθεί στα πόδια της, αναμένεται μάλιστα εντός του 2013 να παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξεως του 2.7% – σε αντίθεση με την πτώση της ανάπτυξης 0.3% που θα παρουσιάσει για φέτος η ευρωζώνη.

Κάπως έτσι, από 300.000 τουρίστες που επισκέφτηκαν το 2000 τη χώρα, μέσα στο 2012 το νούμερο αυτό διπλασιάστηκε κι έφτασε τους 600.000. «Είμαστε περήφανοι για τη φύση μας και το πόσο όμορφη χώρα έχουμε. Η Ισλανδία έχει πολλα πράγματα για τα οποία είναι μοναδική», καταλήγει ο Φίνουρ Αντερσον, ισλανδός φωτογράφος.

Οι 10 πιο φιλόξενες χώρες:

1. Ισλανδία

2. Νέα Ζηλανδία

3. Μαρόκο

4. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

5. Αυστρία

6. Σενεγάλη

7. Πορτογαλία

8. Βοσνία και Ερζεγοβίνη

9. Ιρλανδία

10. Μπουρκίνα Φάσο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...