Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον «ΑΕΡΑ FM 99,5»: «Αυθαίρετη και ακατανόητη η απόφαση της κυβέρνησης για τις αναστολές συμβάσεων» (ηχητικό)

Έντονη αντιπολιτευτική κριτική, άσκησε στην κυβέρνηση με αφορμή τον αποκλεισμό του 60% των επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και το «μαχαίρι» στη δυνατότητα των επιχειρήσεων να θέτουν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους σε αναστολή από τον τρέχοντα μήνα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΑΕΡΑΣ FM 99,5 και τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με την κ. Ξενογιαννακοπούλου, «η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας, προχωρώντας ουσιαστικά σε μείωση ακόμη και των ανεπαρκών μέτρων που εφαρμόζει για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

«Πρόκειται για αυθαίρετη και ακατανόητη απόφαση. Καλούμε την κυβέρνηση ακόμα και τώρα να την ανακαλέσει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» ανέφερε κατηγορηματικά η Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πρώτη στιγμή εξάλλου και σύμφωνα πάντα με την αξιωματική αντιπολίτευση «η ρύθμιση των αναστολών αποκλείει πάνω από 50.000 επιχειρήσεις και ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και εκτόξευση της ανεργίας. Είναι παντελώς αυθαίρετη, καθώς αποκλείονται επιχειρήσεις ακόμη και με μικρή αύξηση τζίρου, σε μια περίοδο που εκτιμάται ότι μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει να κλείσει.

Η απόφαση αφενός αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως αποκομμένη από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία ως πρόφαση αναδιάρθρωσης της οικονομίας, με εκκαθάριση των μικρομεσαίων και απορρύθμιση της εργασίας. Επιλογές που τροφοδοτούν την ύφεση, αυξάνουν τα λουκέτα, την ανεργία και τη φτώχεια».
Εν συνεχεία η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στάθηκε στους λόγους που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το παρατεταμένο lockdown δεν αποδίδει στη χώρα μας ενώ στο ερώτημα σε σχέση με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, απάντησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ετοιμοπόλεμο.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου στον ΑΕΡΑ FM 99,5:

aerasnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...