Η Μαρισόλ Μισέντα απέσπασε το «Νόμπελ» παιδικής λογοτεχνίας

Η Μαρισόλ Μισέντα απέσπασε το «Νόμπελ» παιδικής λογοτεχνίας
Στην Αργεντινή Μαρισόλ Μισέντα, γνωστή ως Ισόλ, απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, το «Νόμπελ» της Παιδικής Λογοτεχνίας.
Η εικονογράφος Ισόλ απέσπασε το φετινό βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, που αποτελεί την σημαντικότερη παγκόσμια διάκριση για την παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Η Μαρισόλ Μισέντα επελέγη ανάμεσα σε 207 υποψηφίους από 67 χώρες, οι οποίοι είχαν προταθεί για το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματική αμοιβή 5 εκατομμυρίων κορωνών Δανίας (ποσό που ισοδυναμεί με 767.000 δολάρια).

Η ανακοίνωση του ονόματος του νικητή του βραβείου έγινε από το Βίμερμπι, στη νοτιοανατολική Σουηδία, όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της η Άστριντ Άννα Εμίλια Λίντγκρεν, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2002 σε ηλικία 94 ετών και είναι η δημιουργός πολλών ηρώων της παιδικής λογοτεχνίας, όπως η πασίγνωστη «Πίπη η Φακιδομύτη». Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε 85 γλώσσες και κυκλοφορήσει σε περισσότερες από εκατό χώρες, ενώ τα βιβλία της έχουν πουλήσει περίπου 145 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Ο σκοπός του βραβείου

Το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Σουηδίας το 2002 για να τιμήσει τη Σουηδή συγγραφέα.  Απονέμεται σε συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές ή και σε άτομα που προωθούν το διάβασμα και των οποίων το έργο αντανακλά το πνεύμα της Λίντγκρεν. Σκοπός του βραβείου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για τα παιδιά και τους νέους, και να προωθήσει το δικαίωμα των παιδιών στον πολιτισμό παγκοσμίως.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...