Η μαρτυρία της υπ. Πολιτισμού για την εκτέλεση του ομοεγνή από την αλβανική αστυνομία

Η μαρτυρία της υπ. Πολιτισμού για την εκτέλεση του ομοεγνή από την αλβανική αστυνομία

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά έδωσε τη δική της μαρτυρία για το τι συνέβη στο χωριό Βουλιαράτες, που οδήγησε στο θάνατο του 35χρονου ομοεθνή Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μάλιστα το εξήγησε μέσω μίας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η Μυρσίνη Ζορμπά, μαζί με άλλους εκπροσώπους της ελληνικής και της αλβανικής κυβέρνησης, την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, βουλευτές, δημάρχους και πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή στους Βουλιαράτες για την τελετή στη μνήμη των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο.  

Όπως λέει η υπουργός Πολιτισμού, όλα κύλησαν ομαλά και σε κλίμα συγκίνησης για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους κατά του φασισμού. «Φύγαμε στις τρεις το μεσημέρι χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανησυχία. Στο μεταξύ είχαμε πληροφορηθεί ότι κάποιος ομογενής με καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωί να πυροβολήσει θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία. Καμία ελληνική σημαία δεν κατέβηκε, όλες ήταν υψωμένες.

Μετά τις 3μμ στο δρόμο της επιστροφής πληροφορηθήκαμε ότι ο ομογενής περικυκλώθηκε, η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί, δεν παραδόθηκε και τον σκότωσαν. Ήταν ένα τραγικό συμβάν που κάνεις μας σήμερα όλο το πρωί, μέσα στην ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε, δεν μπορούσε να φανταστεί».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345819-E-martyria-tes-yp-Politismoy-gia-ten-ektelese-toy-omoethne-apo-ten-albanike-astynomia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...