Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

      Ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα του Έλληνα Βουλευτή Μειονοτικών Θεμάτων της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης κ. Λαοκράτη Κοράνη, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου βρέθηκε στην μαγευτική Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε δύο συναυλίες, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους θεατές. Η πρώτη συναυλία δόθηκε στις 19-4-2017 στο Josef Attila Cultural Center Budapest, όπου παρουσίασε μέρος του έργου «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» των Ιάκωβου Καμπανέλη και Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και γνωστές ελληνικές μελωδίες του ελληνικού πενταγράμμου. Η δεύτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 21-4-2017 στο ιστορικό χωριό «Νίκος Μπελογιάννης», το οποίο ιδρύθηκε το 1950 και αποτέλεσε μέρος φιλοξενίας για τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου. Ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαλέξης υποδέχτηκε με θέρμη την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και στην συνέχεια, μετά την προγραμματισμένη συναυλία, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο πολιτιστικό κέντρο και περιήγηση σε έκθεση φωτογραφίας, με ντοκουμέντα από την άφιξη και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων προσφύγων. Οι συναυλίες ολοκληρώθηκαν με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων εκατέρωθεν και οι βραδιές έκλεισαν με την προσφορά κερασμάτων από τους διοργανωτές.
Το ταξίδι της χορωδίας στην Βουδαπέστη διανθίστηκε με επισκέψεις και ξεναγήσεις στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης (στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο, στα βασιλικά ανάκτορα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην Εβραϊκή Συναγωγή), αλλά και πολλές όμορφες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης μετά τις συναυλίες (νυχτερινή κρουαζιέρα στον Δούναβη υπό τους ήχους των βαλς και δείπνο στα φημισμένα τσιγγάνικα βιολιά της Ουγγαρίας).
        Η αποστολή της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συνεχίζοντας την διαχρονική πορεία που έχει ξεκινήσει από το 1987 ως πρεσβευτής του πολιτισμού της πόλης, αλλά και της χώρας μας. Στις αποσκευές της εκτός από πολύτιμες αναμνήσεις έφερε αυτήν τη φορά και μία πρόταση για την πραγματοποίηση τον επόμενο χρόνο μιας συναυλίας – αφιερώματος στα θύματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Εβραϊκή συναγωγή της Βουδαπέστης, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο (μετά από αυτή της Νέας Υόρκης).
       Ήδη η χορωδία επέστρεψε στις εβδομαδιαίες πρόβες της (κάθε Δευτέρα στις 7.00 μμ στο Κτίριο Τσώνη-έναντι πλαζ) και προετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες της, με συμμετοχή αλλά και διοργάνωση αξιόλογων συναυλιών, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν..



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...