Η Μπαρτσελόνα “ξέρανε” τη Ρεάλ και έπιασε κορυφή! Απίστευτος Μέσι!

Σε ένα από τα καλύτερα clasico όλων των εποχών, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την Μπαρτσελόνα για τη 33η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Οι Καταλανοί ευτύχησαν να αντικρίσουν τον Λιονέλ Μέσι να κάνει παπάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια στη τελευταία φάση της αναμέτρησης να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 3-2. Με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο του Λουίς Ενρίκε έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τους Μαδριλένους, μπαίνοντας, πλέον, έστω και με παιχνίδι περισσότερο, για τα καλά στο… κόλπο του τίτλου στην Ισπανία! 

Το ματς:

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό με τους Σουάρεζ και Μέσι από πλευράς Καταλανών και Κριστιάνο, Μπενζεμά από πλευράς «βασίλισσας» να αφοσιώνονται κυρίως στα επιθετικά τους καθήκοντα. Έτσι, οι δύο ομάδες σε θέση άμυνας παρατάσσονταν με ένα 4-4-2 κάτι που ευνοούσε τις προωθήσεις των μπακ εκατέρωθεν.

Πρώτη στην αναμέτρηση απείλησε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κριστιάνο να επιχειρεί ένα σουτ από πλάγια θέση και ο Τερ Στέγκεν να δηλώνει παρών. Οι «μερένχες» άνοιξαν τελικά το σκορ στο 29ο λεπτό μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια των παικτών της «Μπάρτσα» να παίξουν το τεχνητό οφσάιντ. Ειδικότερα, ο Μαρσέλο σέντραρε προς τη μεγάλη περιοχή, ο Ράμος σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και ο Κασεμίρο στην επαναφορά έγραψε το 1-0.

Οι Καταλανοί ξεπέρασαν γρήγορα την απογοήτευση του πρώτου γκολ ισοφαρίζοντας τρία λεπτά αργότερα σε 1-1 με τον Λιονέλ Μέσι μετά από ομαδική προσπάθεια να περνάει τον Καρβαχάλ σαν σταματημένο και με άψογο πλασέ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.

Οι Μαδριλένοι απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ με τον Μόντριτς να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Τερ Στέγκεν στο 35ο λεπτό.

To δεύτερο 45λεπτο ήταν ακόμη πιο χορταστικό από το πρώτο με τη Ρεάλ να μπαίνει δυναμικά αλλά να αντικρίζει τον Τερ Στέγκεν να σώζει την ομάδα στο μακρινό σουτ του Κρος και την κεφαλιά του Μπενζεμά. Μετά τις συγκεκριμένες φάσεις ήρθε η σειρά του Νάβας να γίνει ήρωας πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις στο 56, το 58΄και το 68 στο τετ α τετ του Αλκάθερ, κεφαλιά του Πικέ και κοντινό σουτ του Σουάρεζ.

Η υπεροχή των Καταλανών στα τελευταία λεπτά μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ χάρη στο μακρινό αριστερό σουτ του Ράκιτιτς στο 73ο λεπτό, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοσταρικανό γκολκίπερ.

Ο Λιονέλ Μέσι βρσικόταν σε δαιμονιώδη κατάσταση και κέρδισε την απευθείας αποβολή του Ράμος, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 77΄για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Ωστόσο, η «βασίλισσα», όπως μας έχει συνηθίσει τη φετινή χρονιά χτύπησε στο τέλος με τον Χάμες Ροντρίγκεζ με προβολή μετά τη σέντρα του Μαρσέλο να ισοφαρίζει σε 2-2.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και κατέκτησε τους 3 βαθμούς στη τελευταία φάση του αγώνα με τον Λιονέλ Μέσι να υπογράφει μία έξοχη εμφάνιση γράφοντας το 3-2 με υπέροχο πλασέ.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/280579-E-Mpartselona-xerane-te-Real-kai-epiase-koryphe-Apisteytos-Mesi ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...