Η ραστώνη των ηµερών, η κούραση από τις προηγούµενες εκλογές και η αδιαφορία προς το πολιτικό σύστηµα, που συνεχίζει να απογοητεύει όντας κατώτερο των περιστάσεων, στα πολύ δύσκολα µπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία ώστε να δουν οι πολίτες «µε άλλο µάτι» τους υποψηφίους

Οι πολίτες µπορεί να µη θέλουν να ακούσουν κοκοροµαχίες, που τόσο έχουν κουράσει, ψεύτικες υποσχέσεις, κούφια λόγια, αλλά µπορούν να κάνουν κάτι που παίρνει ελάχιστο χρόνο: να διαβάσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων και να ποντάρουν στη σωστή ανανέωση. Ανανέωση που δεν θα έχει να κάνει µε το νεαρό της ηλικίας τόσο, όσο µε τη σχέση κάθε υποψηφίου µε την «πραγµατική» ζωή. Μακριά από κοµµατικούς σωλήνες, νεποτισµούς και «δαχτυλίδια». Μακριά από ξύλινες γλώσσες και στηµένες απαντήσεις.

 Το να googl-άρεις έναν υποψήφιο παίρνει συνήθως ένα λεπτό, όπως και το να καταλάβεις ένα-δυο πράγµατα για τη ζωή του. Το να θελήσεις µε αυτό τον τρόπο να δώσεις την ψήφο σου σε αξιόλογα άτοµα µπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη: νέα πρόσωπα, µε περισσότερη όρεξη για δουλειά, να προσφέρουν περισσότερο στον τόπο τους -ειδικά στην περιφέρεια-, το έντονο «ανακάτεµα» της τράπουλας να µην επιτρέπει σε κανέναν «παραδοσιακό υποψήφιο» να εφησυχάζει και να µην παράγει έργο, η αναγνωρισιµότητα να σταµατήσει να υπερέχει ως στοιχείο της ουσίας και του σοβαρού πολιτικού λόγου.

Πόσοι, όµως, από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου µπορούν να εκφράζονται πολιτικά; Πόσοι από τους επί πολλά έτη βουλευτές έχουν να επιδείξουν προσπάθεια και σοβαρό και συνεπές κοινοβουλευτικό έργο; Πόσοι δεν ζητούν να ευνοηθούν λόγω «επετηρίδας» κοµµάτων; Πόσοι «παραµερίζουν» για να δώσουν χώρο σε νέες υποψηφιότητες;

Πόσοι αντ’ αυτού επικαλούνται την «παλαιότητα» για να ζητήσουν µια ψήφο που, κατά τη γνώµη τους, τους ανήκει δικαιωµατικά; Και τέλος -και κυριότερο- πόσες περιφέρειες εκπροσωπούνται ουσιαστικά αλλά και οραµατικά από τους βουλευτές του; Είµαστε σε ένα κρίσιµο σταυροδρόµι. Οφείλουµε όλοι να αναλογιστούµε τις ευθύνες µας, αλλά κυρίως να κοιτάξουµε µπροστά και να αποφασίσουµε ο καθένας χωριστά και όλοι µαζί αν θα µπορούµε να είµαστε χρήσιµοι όχι για τον εαυτό µας, αλλά για τον τόπο µας και τη χώρα. Ας απαντήσουµε στις παραπάνω ερωτήσεις.

Ας αφήσουµε εκείνο το υγιές κοµµάτι της κοινωνίας να «εισβάλει» µέσα στα κόµµατα και να ανατρέψει τις ισορροπίες. Ας αποκτήσουµε ένα άλλο πολιτικό προσωπικό. Γιατί όπως για να αλλάξει η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει η παιδεία µας, έτσι για να αλλάξει η πολιτική µας πραγµατικότητα πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα/εκφραστές της. Οχι µόνο κοµµατική, αλλά και εκπροσώπηση που αφορά στα πρόσωπα! Στο ΚΙΝΑΛ γίνεται µια τέτοια µεγάλη προσπάθεια που αφορά στις µεγάλες εκείνες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε πρόσωπα και ουσία, ώστε να µας εµπιστευτεί ο κόσµος ξανά. Γιατί η πολιτική είναι και η τέχνη των συµβολισµών. ∆ώστε µας το έναυσµα! Ας γίνουµε η αλλαγή που θέλουµε! (Μπαράκ Οµπάµα).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...