Η Ναύπακτος απέκτησε κέντρο ναυπηγικής τέχνης.Το ξέρατε;

2012-03-22 11.35.38
Mελέτη για τη στατικότητα των κτηρίων του…

Η Ναύπακτος απέκτησε πλέον και κτήρια Ναυπηγικής τέχνης.Όπερ σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να αισθάνεται ενεργό μέρος της πλούσιας και μεγάλης

και μακραίωνης ναυτικής παράδοσης της πόλης αυτής.Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και αφορούσε στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης: Απ΄ευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης τίτλου « Μελέτη στατικών στα κτίρια του Κέντρου Ναυπηγικής Τέχνης στη Ναύπακτο»

Που είδατε ρε παιδιά να υπάρχει το κέντρο ναυπηγικής τέχνης να μας το δείξετε και μας να περάσουμε να το δούμε !!!

Δηλαδή θα δοθεί ανάθεση η μελέτη στατικότητας σε κτήρια από ένα χώρο που δεν υπάρχει.Γιατί μπορεί να έχουμε εκφράσει την επιθυμία και τη βούληση να κάνουμε κέντρο Ναυπηγικής τέχνης στη Ναύπακτο στο χώρο του αλσυλλίου στο Γρίμποβο,αλλά δεν το έχουμε ακόμη.Αλλά να κάνουμε μελέτη στατικοτητας για τα κτήρια έχουμε !!

Κάποιος πρέπει να μας διαφωτήσει σ’αυτό !!!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η στατική μελέτη γίνεται για να υπάρχουν τα σχέδια και ο προυπολογισμός ώστε εαν βρεθεί χρηματοδότηση να είναι έτοιμος ο Δήμος για ένταξη του έργου κατασκευής νέου κτιρίου. Το άσχημο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δίνονται από το Δήμο σε απευθείας αναθέσεις οι οποίες αποκλείουν τους Ναυπάκτιους μηχανικούς από το δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με παράνομο τρόπο

    • Αγαπητέ Δημήτρη, ως είναι γνωστό η αρχιτεκτονική μελέτη του κέντρου Ναυπηγικης Τέχνης εχει ολοκληρωθεί πλήρως απο το Γραφείο μου και εχει κατατεθεί αρμοδίως. Επίσης έχουν,σχεδόν, ολοκληρωθεί οι παράπλευρες εγκρίσεις. Επομένως για την συνέχεια των πραγμάτων εκτος των άλλων πρέπει να συνταχθεί η στατική μελέτη απο αρμόδιο μελετητή , ούτως ώστε να ειναι ώριμη η πρόταση στην περίπτωση που βρεθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου. Χρόνια Πολλά , Γιάννης Κοργιαλάς.

  2. Αγαπητέ Γιάννη είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έχεις εκπονήσει εσύ την αρχιτεκτονική μελέτη, εγώ αναφερόμουν στην στατική μελέτη, αλλά και γενικότερα στην κατάχρηση του μέσου των απευθείας αναθέσεων. Θα μπορούσε κάλιστα οι μελέτες αυτές να έχουν γίνει και με διαγωνισμό. Ενα μικρό ποσοστό των αρχιτεκτονικών αναθέσεων έχουν δοθεί σε μέλη του συλλόγου σας, ενώ καμιά στατική, γεωτεχνική ή αλλα μελέτη πολιτικού μηχανικού δεν έχει δοθεί αντίστοιχα στο σύλλογο μηχανικών Ναυπάκτου. Να υπενθυμίσω ότι εάν η προεκτιμώμενη αμοιβή ξεπερνά το 30% του Α πτυχίου, τότε η μελέτη δεν μπορεί να δωθεί με απευθείας ανάθεση, αλλά μόνο με διαγωνισμό. Δυστυχώς οι υπευθυνοι στις υπηρεσίες του Δήμου επιμένουν να το αγνοούν και να μην υπολογίζουν την προεκτιμώμενη αμοιβη κατά παράβαση του καθήκοντος τους. Χρόνια πολλά επίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...