Η Ομοσπονδία καταγγέλει το δήμο Ναυπακτίας για τις απευθείας αναθέσεις έργων-Αφορμή,τα χόρτα στο Αντίρριο

     Με αφορμή την ανάρτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ανδρέα Κοτσανά σχετικά με την ανάθεση σε εργολάβο των Αθηνών για την κοπή χόρτων στο Αντίρριο,η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών παίρνει θέση στο θέμα με δελτίο τύπου.

Ειδικότερα αναφέρει:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας με αίσθημα ευθύνης προς τους συναδέλφους μας και μετά την τελευταία ανάθεση  σε εργολάβο της Αθήνας για ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ , αναγκάζεται να επανέλθει για τις απευθείας αναθέσεις έργων από τον Δήμο Ναυπακτίας.  Εδώ και πολλά χρόνια και με όλες τις δημοτικές αρχές για το πρόβλημα των αναθέσεων έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, ήρθε σαν θέμα από την ομοσπονδία στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν παρθεί αποφάσεις. Ολοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να γίνονται αναθέσεις εκτός Δήμου χωρίς προηγουμένως να γίνει έρευνα, σε συνεργασία με την ομοσπονδία και τα σωματεία μας  , αλλά και της μη ανάθεσης πάντα στις ίδιες επιχειρήσεις χωρίς έστω να δοθούν προηγουμένως προσφορές. Όλα αυτά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ , ούτε και από την σημερινή δημοτική αρχή ,παρόλες τις διαβεβαιώσεις τόσον του κ. Δημάρχου, όσον και των  προεκλογικών υποσχέσεων των κ. Μπουλέ, Τσουκαλά και Νταουσάνη που σήμερα αποτελούν την συνδιοίκηση του Δήμου. Σήμερα παρακολουθώντας την εξέλιξη του θέματος διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο συνεχίζεται το φαινόμενο αλλά δίνονται πολλές απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις εκτός Δήμου Ναυπακτίας, όπως η τελευταία που ήρθε στην δημοσιότητα και δόθηκαν 14000 ευρώ απευθείας σε εργολάβο της Αθήνας για κοπή χόρτων στο Αντίρριο.

  Μήπως μπορεί ο Δήμος να μας ενημερώσει πόσες αναθέσεις έγιναν σε δικές μας επιχειρήσεις από άλλους  Δήμους;;;

  Για όλα τα παραπάνω καταγγέλλουμε την τακτική του Δήμου σε συνεχείς απευθείας αναθέσεις στις ίδιες και ίδιες επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο σε επιχειρήσεις εκτός Δήμου.

  Οι παραπάνω ενέργειες είναι αντίθετες σε κάθε λογική, υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας και προσβάλουν τους επαγγελματίες και  τις επιχειρήσεις. 

 «Ευχαριστούμε» τον κ. Δήμαρχο αλλά και κάθε δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης, και ειδικά των συμβούλων που είναι και  επαγγελματίες, γιατί με την  στάση τους συνηγορούν  στην παραπάνω τακτική χωρίς την παραμικρή αντίδραση ή δήλωση τους.

  Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καταδικάζουμε την τακτική αυτή ζητάμε άμεσα  να σταματήσει ο εμπαιγμός και να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των επαγγελματιών του Δήμου και προκαλούμε τον κ. Δήμαρχο, τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να φέρουν το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ακούσουμε δημόσια την γνώμη όλων.

  Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας, έχοντας στην διάθεση σας πληθώρα τέτοιων αποφάσεων τις οποίες εξάλλου γνωρίζετε αφού εσείς τις αποφασίσατε και μην συμβάλετε με την στάση σας στο κλείσιμο των επιχειρήσεων του Δήμου , οι οποίες  πάντα συμβάλουν σε οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί από τον Δήμο.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...