Σύμφωνα με το νόμο για την Αυτοδιοίκηση στους Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων προβλέπεται η εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

      Στις δύο προηγούμενες Αρχές, τόσο του κ. Μπουλέ όσο και του κ. Λουκόπουλου, αν και υπήρχαν αρκετές υποψηφιότητες συμπολιτών μας για τον θεσμό αυτό, δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί κανένας αφού δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

    Φθάσαμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή της συνεργασίας τεσσάρων παρατάξεων και τη σοβαρή αυτή και υπεύθυνη θέση διεκδίκησε ένας και μοναδικός υποψήφιος, ο κ. Σούζας Ταξιάρχης – Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας.

    Όμως, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρατάξεις, άλλοι ήταν υπέρ της εκλογής, άλλοι δεν εκφράστηκαν καθόλου ή εκφράστηκε ακόμη ότι δεν χρειάζεται Συμπαραστάτης του Δημότη γιατί οι πολίτες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να διαλέξουν μία από τις επτά παρατάξεις για να εκφράσουν τα προβλήματά τους. Αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά ο Δήμος Ναυπακτίας, αν και είχε τη δυνατότητα εκλογής να μην εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

    Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, με ομόφωνη απόφαση, εκφράζει τη λύπη του γιατί ένας τόσο σοβαρός θεσμός υποβαθμίστηκε από τη Δημοτική Αρχή αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι, όπως δεν ήθελαν τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στα ΔΣ των εταιρειών του Δήμου, όπως δεν μας προσκάλεσαν να εκφράσουμε τη γνώμη μας στις συσκέψεις για την Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης και τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, όπως δεν συμμετείχαμε στην επίσκεψη στο ΤΑΥΠΕΔ για τους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου, έτσι και τώρα δε θέλουν Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και μάλιστα προερχόμενο από την πάντα διεκδικητική Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...