Η πληρωμή των φόρων, αύξησε τα έσοδα, αλλά στράγγιξε τις καταθέσεις!

Μήνας φόρων ο Σεπτέμβριος, με την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος (1,2δις ευρώ), την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ (550 εκατ. ευρώ) και όλα τα έξοδα των ρυθμίσεων που έχουν οι φορολογούμενοι, να στραγγίζουν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες!  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 123,47 δις. ευρώ από 123,89 δις. ευρώ στα τέλη Αυγούστου.  Μείωση 420 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδος, το ίδιο διάστημα, η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,7%, ετήσιος ρυθμός, αμετάβλητος σε σχέση με τον Αύγουστο. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 355 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 897 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Το επόμενο Δελτίο Τύπου για την «Τραπεζική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα» με στοιχεία Οκτωβρίου 2016 θα δημοσιευτεί στις 28 Νοεμβρίου 2016.

Αυξήθηκε η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τον Σεπτέμβριο

Η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις, το Σεπτέμβριο ήταν θετική κατά 25 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 602 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,5%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.  Ο ετήσιος ρυθμός της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -3,7% το Σεπτέμβριο, από -5,3% τον Αύγουστο και η  καθαρή ροή της χρηματοδότησής ήταν θετική κατά 178 εκατ. ευρώ.

Οριακά μειωμένη η χρηματοδότηση των επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Η μηνιαία ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 34 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 33 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,0%, από -1,8% τον προηγούμενο μήνα.

Για ιδιώτες και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα,  ήταν αρνητική κατά 346 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 263 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιο ρυθμό μεταβολής στο -3,0%, από -2,8% τον Αύγουστο.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...