Η πραγματικότητα για τους Εργοταξιακούς Χώρους του Αντιρρίου και η υπεύθυνη στάση που τηρεί ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας

Αναλοίνωση

Η πραγματικότητα για τους Εργοταξιακούς Χώρους του Αντιρρίου και η υπεύθυνη στάση που τηρεί ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας

Με τοποθέτησή του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας ενημέρωσε για ακόμη μία φορά το σώμα και την τοπική κοινωνία με υπευθυνότητα και συνέπεια, όπως άλλωστε έχει επιλέξει από την αρχή της θητείας του να πράττει, για τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν στο ακίνητο των πρώην Εργοταξιακών Χώρων του έργου ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου ΑΒΚ314.



Συγκεκριμένα, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις ορισμένων, δεν υπάρχει και ουδέποτε υπήρξε εγκεκριμένο Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου). Αυτό επιβεβαιώνεται κατηγορηματικά τόσο από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δ.Ελλάδας), η οποία αναφέρει ότι “βάσει του αρχείου που τηρείται στην Υπηρεσία μας, δεν προκύπτει να υπάρχει εγκεκριμένο Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. ή άλλο έγγραφο σχετικό με τους εργοταξιακούς χώρους, περιοχής Αντιρρίου”.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Το ακίνητο δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας το 2014, με τις διαδικασίες πλειστηριασμού να αναπτύσσονται το 2018 για να δρομολογηθούν εντός του 2019. Τελικά, λόγω αναβολής, η έναρξή τους ορίστηκε στις 20/1/2020. Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, οι ενημερώσεις προς την τοπική κοινωνία και κυρίως οι ενέργειες από πλευράς των τότε διοικούντων του δήμου ήταν ελάχιστες, σε αντίθεση με τη σημερινή διοίκηση που επιλέγει να ενημερώνει και να θέτει σε γνώση της κοινωνίας τα πραγματικά γεγονότα.

Ο κ. Γκίζας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και τους επενδυτικούς συμβούλους, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για το θέμα, παρέχοντας αντίστοιχες ενημερώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην τοπική συνέλευση του Αντιρρίου στις 30/10/2019. Στην τελευταία μάλιστα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές στις οποίες ο ίδιος προσωπικά προβαίνει με εν δυνάμει επενδυτές, προκρίνοντας ως επιθυμητή από την τοπική κοινωνία τη λύση της τουριστικής ή λιμενικής (yachting) αξιοποίησης του ακινήτου. Ταυτόχρονα έκανε αποδεκτή την πρόταση για παρακολούθηση του ζητήματος από διαπαραταξιακή επιτροπή και τη μετάβαση των επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οι ανωτέρω ενέργειες υπογραμμίζουν την υπεύθυνη στάση που τηρεί απαρέγκλιτα ο Δήμαρχος κ. Γκίζας και θα πρέπει να τηρούν οι θεσμικοί παράγοντες εν γένει.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...