Η πρόεδρος του Δ.Σ. Δωρίδος απαντά για “Ζητήματα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδος”.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος Πένυ Σπυροπούλου απαντά στην ανακοίνωση της Λαΐκης συσπείρωσης του Δήμου για την ανακοίνωση που άφηνε αιχμές για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση και σε ένα θέμα μάλιστα το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα απο τους εκπροσώπους της Λαΐκης Συσπείρωσης . Η κ. Σπυροπούλου αφού αναλύει και φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης κατηγορεί την λαϊκή συσπείρωση οτι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Λέγοντας συγκεκριμένα:

“Συμπερασματικά… δικαιολογείται η πλάνη σας περί τα πράγματα ως ένα βαθμό.. αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η εμπλοκή ενός διοικητικού οργάνου ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου και των διαδικασιών αυτού σε  ζητήματα πολιτικών επιλογών και δημιουργίας εντυπώσεων.”

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ζητήματα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδος.

Με έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο της από 11-3-2021 επιστολής σας, επί της οποίας προς αποφυγή παρερμηνειών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας επισημαίνονται τα εξής:

  1. Η λίστα ομιλητών προβλέπεται τόσο από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου μας, όσο και από τον πρότυπο και σκοπό έχει  την διασφάλιση τοποθέτησης εκάστου δημοτικού συμβούλου με τη σειρά καταγραφής και όχι άναρχα. Ως εκ τούτου το αυθαίρετο συμπέρασμά σας περί περιορισμού διαλόγου,  κριτικής και  διεκδίκησης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, είναι έωλο και απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Εν πάση περιπτώσει, είμαι στη διάθεσή σας προκειμένου να με ενημερώσετε σχετικά με το ποιες διατάξεις από τον κανονισμό του Δημοτικού μας Συμβουλίου κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να εφαρμόζονται κάθε φορά και ποιες όχι …
  2. Για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, καλό θα ήταν να παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις ή έστω να ζητείτε και να λαμβάνετε αντίγραφα των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών ώστε να διαπιστώνετε τι πραγματικά συζητείται και αποφασίζεται εκεί.
  3. Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για το εκτός ημερησίας διάταξη θέμα «Ψήφισμα για τη διάθεση των υγρών αποβλήτων του ιχθυογεννητικού σταθμού ΝΗΡΕΑΣ» συντάχθηκε όπως ακριβώς αναγνώστηκε η τελική πρόταση προς ψήφιση, με τις τροπολογίες που επήλθαν κατά τη συζήτηση του θέματος, την οποία σημειωτέον υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι της παράταξής σας κ. Ιωάννης Λάιος και κ. Χρήστος Δρόσος.

Συμπερασματικά… δικαιολογείται η πλάνη σας περί τα πράγματα ως ένα βαθμό.. αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η εμπλοκή ενός διοικητικού οργάνου ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου και των διαδικασιών αυτού σε  ζητήματα πολιτικών επιλογών και δημιουργίας εντυπώσεων.

 Τέλος εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η επίμαχη απόφαση είναι παράτυπη, έχετε δικαίωμα να την προσβάλετε αρμοδίως και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

                                                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                            ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Συνημμένα:

  1. Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Δωρίδος 3-2021
  2. Απομαγνητοφωνημένο Πρακτικό 2/09.02.2021 – Θέμα 1ο Ε.Η.Δ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...