Η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών το ΙΟΝΙΑΝ

Τις προτιμήσεις των τηλεθεατών για τα περιφερειακά κανάλια σε Πελοπόννησο– Νότιο Ιόνιο – Νότια Στερεά Ελλάδα – Κύθηρα, αποτυπώνει η τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε από τις 4 έως και τις 13 Μαρτίου 2019 η εταιρεία Focus Bari σε δείγμα 500 ατόμων.

Η έρευνα αφορά την Περιφερειακή Ζώνη 6, που αποτελείται από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και καλύπτει, άντρες- γυναίκες 18-74 ετών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι, με εκτίμηση καλυπτόμενου πληθυσμού τα 975.600 άτομα.

Η έρευνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη που αφορά τους περιφερειακούς -πλέον- σταθμούς από την έναρξη της εκπομπής τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της DIGEA.

Στην Περιφερειακή Ζώνη 6 (Πελοπόννησος – Νότιο Ιόνιο – Νότια Στερεά Ελλάδα – Κύθηρα), εκπέμπουν συνολικά 15 τηλεοπτικοί σταθμοί.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 66% των ερωτώμενων ενδιαφέρεται πολύ και αρκετά να ενημερώνεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς για θέματα και δρώμενα που αφορούν το νομό που κατοικεί, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Νησιών του Ιονίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο ερώτημα ποιο κανάλι δίνει σφαιρική εικόνα για τα γεγονότα της επικαιρότητας, πρώτο έρχεται το Ionian Channel με 20% και δεύτερο το Super B με 15%.

Τις πιο ενδιαφέρουσες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές έχει, σύμφωνα με την έρευνα, το Ionian Channel με 23% και ακολουθεί το Best TV με 10%.

Το πιο αξιόπιστο δελτίο ειδήσεων είναι αυτό του Ionian Channel με 16% και του Best TV επίσης με 16%.

Ως πιο σοβαρό και αξιόλογο κανάλι οι ερωτώμενοι κατέταξαν πρώτο το Ionian Channel με 20% και ακολουθούν το Super B και το με Best TV με 15%, έκαστο.

Το Ionian Channel, έρχεται πρώτο και στο ερώτημα ποιο κανάλι παρουσιάζει αντικειμενικά και ολοκληρωμένα και θέματα εθνικής εμβέλειας με 14%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το Ionian αναδεικνύεται στην πρώτη θέση ως ο τηλεοπτικός σταθμός που ξεχωρίζει για:

Τις εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα με 15% και δεύτερο το Super B με 11%.

Τις εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα με 11%

Το δημοσιογραφικό του επιτελείο με 11%

Στο σύνολο του τηλεοπτικού περιεχομένου με 16%

Στην ερώτηση ποια κανάλια της περιφερειακής σας ζώνης παρακολουθείτε συνήθως, πρώτο στην προτίμηση του κοινού έρχεται το Ionian Channel με 14%, δεύτερο το Best TV με 13% και τρίτο το Super B με 12%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Ionian Channel υπερέχει έναντι των υπόλοιπων καναλιών σε όλες τις κατηγορίες προγραμμάτων (ενημερωτικές, ψυχαγωγικές και ως προς το δημοσιογραφικό επιτελείο), ενώ βρίσκεται και στην 1η θέση σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και τηλεθέασης στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...