Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, Γρεβενών Δαβίδ, Φθιώτιδος Συμεών και Σιατίστης Αθανασίου.

Ο οικείος Μητροπολίτης Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ως ποιμενάρχης της Καστοριάς. Τέλος, ο νέος Μητροπολίτης δέχτηκε ευχές από τις τοπικές αρχές, αλλά και από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, ο Βουλευτής ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης, η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η πρόεδρος Τοπικού Καστοριάς Χαρούλα Κουράκλη, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Πηγή ενημέρωσης Svouranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...