Η πτυχιούχος πληροφορικής που έγινε αγρότισσα – Πώς αυτή η απόφαση της άλλαξε τη ζωή

Η πτυχιούχος πληροφορικής που έγινε αγρότισσα – Πώς αυτή η απόφαση της άλλαξε τη ζωή
Η πτυχιούχος πληροφορικής που έγινε αγρότισσα - Πώς αυτή η απόφαση της άλλαξε τη ζωή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, ένα ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει το πώς άλλαξε η ζωή μίας 34χρονης από την Επισκοπή Νάουσας, η οποία αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι το πτυχίο πληροφορικής και να ασχοληθεί ξανά με τις αγροτικές δουλειές.

Τα πρώτα βήματα, η Βέφα Πατράλη τα έκανε στο χώμα του χωραφιού. Σε ηλικία τεσσάρων ετών γνώριζε όλες τις ποικιλίες ροδάκινων. Στην εφηβεία βοηθούσε την οικογένειά της στις αγροτικές δουλειές και δεν τις άφησε ακόμη κι όταν κάθισε στο αμφιθέατρο της σχολής πληροφορικής και τεχνολογίας υπολογιστών στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Στο χιουμοριστικό 5λεπτο ΒΙΝΤΕΟ, εμπνευσμένο από τον βουβό κινηματογράφο, η 34χρονη παρουσιάζει καρέ-καρέ την ιστορία αγάπης, που ξεκίνησε από μία αγγελία εύρεσης εργασίας, συνεχίστηκε με φλερτ μέσα στις ανθισμένες βερικοκιές και κατέληξε σε γάμο με δύο παιδιά.

Σε ένα διάλειμμα από το μάζεμα μήλων, η Βέφα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, περιγράφοντας τα στάδια της ζωής της.

“Θυμάμαι από μια σταλιά τον εαυτό μου στο χωράφι. Έμαθα έτσι να κάνω όλες τις αγροτικές δουλειές, από πότισμα και μάζεμα φρούτων, μέχρι αραίωμα των καρπών. Η πληροφορική αποδείχθηκε ότι ήταν μία παρένθεση στη ζωή μου, αφού κάποια στιγμή “συναντήθηκε” η πρώτη μου αγάπη, το χωράφι, με τον μεγάλο μου έρωτα, τον νυν σύζυγό μου”, δηλώνει η νεαρή αγρότισσα.

Αναφερόμενη στο ΒΙΝΤΕΟ, σημείωσε ότι “αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βίντεο που αναπαριστά τη γνωριμία μας, κυρίως για να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή” και επισήμανε ότι η ίδια και ο σύζυγός της απόλαυσαν κάθε λεπτό των γυρισμάτων.

Στέλνει παράλληλα μήνυμα ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη σήμερα για τις νέες αγρότισσες σε σχέση με μισό αιώνα πριν, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθά σε όλα τα στάδια της παραγωγής. “Όλοι μπορούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, αρκεί να το θέλουν. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να μάθεις και, μάλιστα, αυτήν την περίοδο που δεν υπάρχει πληθώρα προσφοράς εργασίας, είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθεί κόσμος με τον πρωτογενή τομέα”, υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...