Η «Ρέα» του Σπύρου Σαμάρα θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59-61, Αθήνα)

Ηθοποιοί και μουσικοί επιβιβάζονται στα….κουπέ του «Τρένου στο Ρουφ». Στις 22 Μαΐου ξεκινάει το 7ο κατά σειρά Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» που θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ». Πρόκειται για μια διοργάνωση που κάθε χρόνο δίνει ένα σημαντικό βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες ενώ εφέτος θα έχει πιο διευρυμένο χαρακτήρα, μιας και θα διεξαχθεί για ένα συνεχές δεκαπενθήμερο με τη συμμετοχή 18 καλλιτεχνικών ομάδων από τον χώρο του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού, του Κινηματογράφου και των Εικαστικών.

Η «καρδιά» του Φεστιβάλ «χτυπάει» στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια της αμαξοστοιχίας. Μέσα σε αυτά, οι καλλιτέχνες εμπνέονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν καθημερινά για 15 μέρες συνεχόμενα πρωτότυπα θεατρικά εγχειρήματα, σύντομης διάρκειας, για μικρές ομάδες θεατών.

Ανάμεσα στις παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας είναι η χοροθεατρική περφόρμανς με τίτλο «Στη Μόσχα, αδερφές μου, στην Μόσχα» με τις Γεωργία Αβασκαντήρα, Μαρία Μάργαρη και Νικολέττα Σοφία αλλά και η «Μηδενική μνήμη» της Κατερίνας Παπαδάκη, στην οποία συνδυάζονται δυο παραστατικές τέχνες, εκείνη του θεάτρου και του χορού.

Ακόμη, η ομάδα «Έξις» θα παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα κινητική έρευνα, η οποία δημιουργήθηκε με οδηγό την συναισθηματική κατάσταση που βιώνουν τα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις, ωστόσο είναι απαραίτητη η έγκαιρη προμήθεια δελτίων εισόδου. Η έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις εκδηλώσεις της κάθε ημέρα είναι 19.00 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/284611-E-Rea-toy-Spyroy-Samara-tha-paroysiastei-sto-THeatro-Olympia-Akademias-59-61-Athena ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...