Η ΡΙΚΣΣΥ Λοβέρδου προβληματίζει και το Μαξίμου

Η ΡΙΚΣΣΥ Λοβέρδου προβληματίζει και το Μαξίμου
Σοβαρό προβληματισμό έχει προκαλέσει και στο Μέγαρο Μαξίμου η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να ιδρύσει τη ΡΙΚΣΣΥ και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι με το ΠΑΣΟΚ να αριθμεί πλέον 25 βουλευτές, αρχίζουν να διαγράφονται ισορροπίες θρίλερ στη Βουλή.
Αν και η κυβέρνηση θεωρητικά στηρίζεται στους 167 βουλευτές της τρικομματικής συμμαχίας, πρακτικά, εκείνοι που στήριξαν αποφασιστικά στη Βουλή το Μνημόνιο ΙΙΙ, δηλαδή οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον 150.

Εν όψει, δε, δύσκολων νομοθετημάτων, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η κύρωση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου από τη Βουλή, η στάση της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Βεβαίως, αρκετοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως άλλωστε και ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος ψήφισε όλα τα μέτρα, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων πια, δεν μπορεί να παίξει του εγγυητή της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας, ειδικά αν τον Ανδρέα Λοβέρδο ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, αυξάνεται το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους της ΔΗΜΑΡ.

Οι νέες ισορροπίες προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου για τις επιπτώσεις τους στην κυβερνητική συνοχή και ο πρωθυπουργός εξετάζει όλα τα σενάρια. Σε σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ ήρθε σε λάθος στιγμή, καθώς η κυβέρνηση έχει να περάσει σημαντικά νομοσχέδια στη Βουλή.

Ο προβληματισμός που διατυπώνεται είναι κατά πόσο ο κ. Λοβέρδος θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και τι θα πρέπει να πράξει το Μαξίμου στην περίπτωση που ο πρώην υπουργός διεκδικήσει να εξελιχθεί σε θεσμικό συνομιλητή του πρωθυπουργού.

Η εκτίμηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς θα ήταν έντονη η αντίδραση του Ευ.Βενιζέλου, κάτι που θα μπορούσε να τορπιλίσει την κυβερνητική συνεργασία.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...