Η Ρωσία δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε στους δημοσιογράφους την πρόσφατη συνομιλία -δια τηλεφώνου- του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε επίσης στις επαφές των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, αλλά και τις συνεννοήσεις που υπάρχουν μεταξύ των στρατιωτικών, δίχως ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες. 

“Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών. Υπήρξαν επίσης και συγκεκριμένες συμφωνίες, αλλά δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο επ’ αυτού”, τόνισε ο Πεσκόφ. Πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρός όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τον Άσαντ να έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους Κούρδους.

“Δεν θέλαμε καν να σκεφτούμε την εκδοχή της εμπλοκής”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν κατηγορηματικός, όσον αφορά την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας του στη βορειοανατολική Συρία. :”Δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μία τέτοια εκδοχή. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών μας”.

Τέλος, στο ερώτημα σχετικά με το εάν θα πρέπει οι Τούρκοι στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις, ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι: “οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν είναι στρατιωτικοί”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...