Η Ρωσία θέλει συμφωνία με την Ουκρανία για τη διέλευση του φυσικού αερίου

Η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία να παρατείνει για ένα χρόνο την ισχύουσα συμφωνία για την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου με τους όρους της ισχύουσας συμφωνίας, η οποία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στο περιθώριο της συνάντησης της διυπουργικής ρωσο-τουρκικής επιτροπής που πραγματοποιείται στην Αττάλεια.

«Περιμένουμε πότε θα αρχίσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις, πότε θα εκλεγεί η νέα κυβέρνηση και θα εμφανισθούν οι εκπρόσωποι της άλλης πλευράς. Γενικά είμαστε υπέρ του να αγοράζει η Ουκρανία απευθείας αέριο. Προτείναμε στους εταίρους μας να παρατείνουμε την ισχύουσα συμφωνία για ένα χρόνο με τους ίδιους όρους» δήλωσε ο Νόβακ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τέσσερις πηγές είχε μεταδώσει ότι η Ρωσία προτίθεται να συνάψει με την Ουκρανία μια μικρής χρονικής διάρκειας συμφωνία για την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη αφότου λήξει η δεκαετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ της ουκρανικής πετρελαϊκής εταιρείας Nafotgaz και της ρωσικής Gazrrom, η οποία εκπνέει την 1η Ιανουαρίου του 2020, ώστε να κερδίσει χρόνο για να τροφοδοτήσει τους αγωγούς που θα παρακάμψουν την Ουκρανία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...