Η Σερένα Γουίλιαμς ξεσπά: Αν δεν είχα πιάσει ρακέτα, θα ήμουν…

Η Σερένα Γουίλιαμς ξεσπά: Αν δεν είχα πιάσει ρακέτα, θα ήμουν…

Με δυναμικό της άρθρο-παρέμβαση, η παγκοσμίου φήμης τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς, κάνει έκκληση για ίσες αμοιβές για τις μαύρες γυναίκες.

Ακόμα, αποκαλύπτει πτυχές του ρατσισμού που έχει βιώσει και η ίδια, εντός και εκτός κορτ.

Σε άρθρο της στο Fortune αναφέρει:

«Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων πλήττει σκληρότερα τις μαύρες γυναίκες. Μεγαλώνοντας, μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να πετύχω τα όνειρά μου επειδή είμαι γυναίκα και επιπλέον εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου. Το ζήτημα δεν είναι απλά ότι οι μαύρες γυναίκες έχουν δουλειές με μικρότερες αμοιβές. Κερδίζουν λιγότερα ακόμη και σε τομείς όπως η τεχνολογία, η οικονομία, η διασκέδαση, η δικαιοσύνη και η ιατρική. Κάθε μαύρη γυναίκα που έχει πτυχία πληρώνεται λιγότερο, σε κάθε επίπεδο.

Για κάθε δολάριο που κερδίζουν άνδρες στις ΗΠΑ, οι μαύρες γυναίκες παίρνουν 63 σεντς, 17% λιγότερο από τις λευκές γυναίκες. Οι μαύρες γυναίκες πρέπει να δουλέψουν 8 μήνες παραπάνω για να βγάλουν όσα οι άνδρες συνάδελφοί τους σε ένα χρόνο.

Είμαι στη σπάνια θέση να είμαι επιτυχημένη οικονομικά σε σημείο που ξεπερνά τη φαντασία μου. Αλλά το θέμα δεν είμαι εγώ. Είναι τα άλλα 24 εκατ. μαύρων γυναικών στην Αμερική. Αν δεν είχα πιάσει ποτέ ρακέτα, θα ήμουν μία από αυτές. Είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας, των διακρίσεων, του σεξισμού, από ότι να πετύχεις το ρεκόρ των τίτλων σε Γκραν Σλαμ.

Έχω δεχθεί ρατσιστικά σχόλια εντός και εκτός κορτ» τα οποία, παρά τη στήριξη των δικών της ανθρώπων.

Όπως υποστηρίζει, για να λυθεί αυτό, πρέπει να προσπαθήσουν όλοι: «Ανδρες, γυναίκες, όλων των χρωμάτων και των φυλών να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι αδικία. Μαύρες γυναίκες, να είστε ατρόμητες. Φωνάξτε για την ίσες αμοιβές. Κάθε φορά που θα το κάνετε, θα διευκολύνετε μία γυναίκα πίσω από εσάς. Πάνω από όλα, να ξέρετε ότι το αξίζετε. Μου πήρε καιρό να το συνειδητοποιήσω αυτό. Αλλά το αξίζουμε όλες. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου εσύ, όταν δεν το κάνει κανένας άλλος», τονίζει η Γουίλιαμς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/295173-E-Serena-Goyiliams-xespa-An-den-eicha-piasei-raketa-tha-emoyn ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...