Η στιγμή που μια φάλαινα αναδύεται δίπλα στη βάρκα ανυποψίαστου ψαρά

Την στιγμή που μια μεγάπτερη φάλαινα βγαίνει από το νερό και παρ’ ολίγον πετυχαίνει την βάρκα ενός ανυποψίαστου ψαρά αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός.  

Η φάλαινα για πολύ λίγο δεν χτύπησε την βάρκα, πριν βυθιστεί ξανά στο νερό στο Monterey Bay της Καλιφόρνια, και την στιγμή κατάφερε να αιχμαλωτίσει με την κάμερά του ο φωτογράφος Douglas Croft που βρισκόταν μαζί με την Kate Cummings, η οποία παρακολουθεί φάλαινες.  

Douglas Croft/Caters News

«Ήταν συναρπαστικό. Η εποχή των σολομών συμπίπτει με την περίοδο που οι μεγάπτερες φάλαινες επιστρέφουν στο Monterey Bay για τροφή το καλοκαίρι και εκεί υπάρχουν εκατοντάδες βάρκες με ψαράδες. Η συγκεκριμένη φάλαινα αναπήδησε προηγουμένως αρκετές φορές και συχνά απλώς το κάνουν αυτό το πράγμα. Ήμουν κάτω, για να τραβήξω φωτογραφία από ένα φινιστρίνι ώστε να είμαι κοντά στην γραμμή του νερού. Έτσι κατάφερα να έχω αυτήν την καταπληκτική λήψη. Αν ήμουν ψαράς, προφανώς θα χρειαζόμουν νέο εσώρουχο μετά από αυτό!», σχολίασε ο φωτογράφος.  

Η Kate Cummings που τράβηξε το βίντεο, είπε: «Είχε πλάκα όλο αυτό. Η φάλαινα είχε αναπηδήσει ήδη αρκετές φορές αλλά μακριά από τον ψαρά. Ωστόσο ενίοτε όταν το κάνουν επανειλημμένα, συνηθίζουν να κατευθύνονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όσο βρίσκονται κάτω από το νερό. Υπέθεσα πως το επόμενο “άλμα” θα ήταν κοντά στον ψαρά επειδή η φάλαινα κινούνταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Βέβαια δεν περίμενα να ευθυγραμμιστεί τόσο τέλεια με την βάρκα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...