Η συνταγή της ημέρας: «Αργείτικο» στιφάδο

Η συνταγή της ημέρας: «Αργείτικο» στιφάδο
Η συνταγή της ημέρας: «Αργείτικο» στιφάδο

Το βασικό στοιχείο του μαγειρέματος αυτού του πιάτου είναι το πήλινο σκεπαστό ταψί.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοιρινό κρέας

1 κιλό βετούλι ή ζυγούρι

και τα δύο ψαχνό από μπούτι

1½ κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου

1.200 γραμμ. πατάτες

2 κεφάλια σκόρδου (οι σκελίδες με το φλούδι τους)

1 φλιτζάνι πολτό φρέσκιας ντομάτας

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

1 γεμάτη κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι άκοπο

5 κουταλιές ξίδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κρασοπότηρο λάδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αφαιρέστε πέτσες και λίπη από το κρέας και πλύντε τες καλά. Αφήστε το να σουρώσει στο τρυπητό αλατοπιπερώστε το.

Καθαρίστε τις πατάτες αν είναι μικρές αφήστε τες ολόκληρες αλλιώς κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια.

Αλατοπιπερώστε πατάτες και κρεμμυδάκια και ενώστε όλα τα υλικά μέσα στο πήλινο.

Ανακατέψτε τα, σκεπάστε το σκεύος (αν δεν έχει καπάκι με διπλό αλουμινόχαρτο.

Βάλτε το στον φούρνο που τον έχετε προθερμάνει στους 250 C.

Έπειτα από μια ώρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 140 C και συνεχίστε το ψήσιμο για 4-5 ώρες ακόμα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...