Η συνταγή της ημέρας: Ζαχαρομπακλαβάς

Η συνταγή της ημέρας: Ζαχαρομπακλαβάς
Η συνταγή της ημέρας: Ζαχαρομπακλαβάς


31/03/2021 – 23:06

Υλικά για 20 τεμ.
 

  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα*, χοντροτριμμένα
  • 5 πικραμύγδαλα* ασπρισμένα, αλεσμένα
  • 85 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • καψουλάκι βανιλίνη
  • ¾ φλιτζ. ανθόνερο
  • ½ φλιτζ. νερό
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα αλεσμένα αμύγδαλα και πικραμύγδαλα, το σιμιγδάλι και τη βανίλια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο πρώτα το ανθόνερο και κατόπιν το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί και το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ανθόνερο ακόμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Καλύπτουμε μια μακρόστενη πιατέλα ή μια μαρμάρινη επιφάνεια με μπόλικη άχνη ζάχαρη και απλώνουμε πάνω της το μείγμα του αμύγδαλου. Του δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο στρώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα και φροντίζοντας να έχει το γλυκό παντού το ίδιο πάχος, 2,5εκ. περίπου. Για να μην κολλάει η σπάτουλα στο μείγμα, τη βρέχουμε κάθε τόσο με ανθόνερο.

Αφήνουμε τον ζαχαρομπακλαβά να στεγνώσει για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια, τον πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του και τον χωρίζουμε σε ίσια κομμάτια, με μυτερό μαχαίρι. Αφήνουμε για 2 ώρες ακόμα σε δροσερό μέρος να στεγνώσουν, πριν σερβίρουμε.

Tips
* Οταν ασπρίσετε τα ωμά αμύγδαλα, τα στεγνώνετε στον φούρνο. Τα απλώνετε πάνω σε λαδόκολλα που έχετε στρώσει σε ένα ταψί και τα βάζετε σε ζεστό φούρνο για 10΄. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα αλέσετε.
* Αν δεν βρείτε πικραμύγδαλα, αρκούν μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...