Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα με κρέμα τυρί και τραγανό crumble

Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα με κρέμα τυρί και τραγανό crumble
Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα με κρέμα τυρί και τραγανό crumble

Η εύκολη συνταγή για την μηλόπιτα με κρέμα τυρί και τραγανό crumble είναι πολύ νόστιμη, θα ξετρελαθούν τα παιδιά και όχι μόνο και το κυριότερο, είναι χωρίς μίξερ! Δοκίμασε την! H συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

Για την τάρτα
1 πακέτο φύλλο ζύμη τάρτας ή κουρού
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας νερό

Για την γέμιση με κρέμα τυρί
300 γραμμ. κρέμα τυρί
40 γραμμ. ζάχαρη
1 αυγό

Για την γέμιση μήλου
4 μήλα πράσινα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
100 γραμμ. καστανή ζάχαρη
110 γραμμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ (35 γραμμ.)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι

Για το τραγανό κραμπλ
35 γραμμ. αλεύρι γοχ
22 γραμμ. βρώμη
55 γραμμ. καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Για την τάρτα: Σε μια ταρτιέρα 28 εκ. αλείφετε με βούτυρο και βάζετε τη ζύμη. Βάζετε λαδόκολλα και ένα βάρος από πάνω (π.χ φασόλια) και ψήνετε για 20 λεπτά στους 170. Αφαιρείτε από τον φούρνο, βγάζετε τα φασόλια και αλείφετε τον κρόκο αραιωμένο με νερό στην τάρτα. Ψήνετε αλλά 5 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση με κρέμα τυρί: Ανακατεύετε με σύρμα την κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτετε τον αυγό και την ζάχαρη και ανακατεύετε.

Για τη γέμιση μήλου: Ραντίζετε με το χυμό λεμονιού πάνω από στα μήλα και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
Αφήστε τα μήλα στην άκρη. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμένα μήλα σε κύβους στην κατσαρόλα, ανακατεύετε συνεχώς για 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.

Για το crumble: Ανακατεύετε τα υλικά καλά για να γίνουν σαν άμμος. Έπειτα τα σκορπίζετε πάνω στα μήλα και μετά ψήνετε.

Για την σύνθεση της μηλόπιτας: Στην κρύα ζύμη απλώνετε το μείγμα με κρέμα τυρί. Έπειτα από πάνω απλώνετε τη γέμιση μήλου και τέλος το crumble. Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει καλά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...