Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ μπισκότο με φράουλες

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ μπισκότο με φράουλες
Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ μπισκότο με φράουλες


05/05/2020 – 12:32

Υλικά Συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
250 γραμ. φράουλες
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
200 γραμ. ζάχαρη
130 γραμ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
2 αυγά
250 γραμ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα
άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μιλφέιγ με μπισκότο και φράουλες στρώνοντας λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10΄. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.

Για την κρέμα
Κρατάμε 1/2 φλ. γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ,ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ το κρύο γάλα και τα αυγά με σύρμα.

Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα,αποσύρουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 του καυτού γάλακτος στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε αμέσως σε ένα ρηχό μπολ ώστε να κρυώσει γρήγορα για να μην ψηθεί το αβγό. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει πέτσα καθώς κρυώνει.

Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας ώσπου να κρυώσει περίπου 1 ώρα και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σφίξει. Την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στην κρύα κρέμα βανίλιας.

Για το στήσιμο
Κόβουμε κάθε σφολιάτα στη μέση και κάνουμε στρώσεις σφολιάτα, κρέμα, μπισκότα και φράουλες. Επαναλαμβάνουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...