Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ
Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ

Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με συνοδεία βελούδινου πουρέ!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

νουά μοσχαρίσιο: 1½ κιλό
βούτυρο: 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας και αρκετό επιπλέον για τις πατάτες
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
κρασί: 1 ποτήρι, λευκό
κρεμμύδι: 2 καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος: 500 ml
σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο

Για τον πουρέ

πατάτες: 1½ κιλό, πλυμένες, με τη φλούδα
γάλα: 2/3 του φλιτζανιού, ζεστό
βούτυρο: 50 γρ.
μοσχοκάρυδο: λίγο
κεφαλογραβιέρα: 150 γρ., τριμμένη
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το νουά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το σέλινο, το κρεμμύδι και περιχύνετε με το ζεστό νερό ή το ζωμό κρέατος και το κρασί.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20΄περίπου, γυρίζοντας αρκετές φορές το κρέας μέσα στη σάλτσα του. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά και το κόβετε σε φέτες. Το ξαναζεσταίνετε -σε φέτες πια- μέσα στη σάλτσα του.

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα, και τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ενώ είναι ακόμη ζεστές για να πολτοποιηθούν (ή τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι). Ξαναρίχνετε τις λιωμένες πια πατάτες σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι να απορροφηθεί. Αν ο πουρές που φτιάξατε σας φαίνεται πολύ σφιχτός, προσθέστε του λίγο ζεστό γάλα ακόμη να μαλακώσει.

Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του και τον πουρέ. Αν θέλετε, συνοδεύετε με βραστή σαλάτα πράσινων λαχανικών (κολοκυθάκι, μπρόκολο. φασολάκια κ.λπ.)

Συμβουλή

Μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα στη φωτιά με μια κουταλιά αλεύρι. Στην περίπτωση αυτή θα αφαιρέσετε το κρέας από την κατσαρόλα, θα σουρώσετε τη σάλτσα, θα τη δέσετε με το αλεύρι και θα τη σερβίρετε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...