Η συνταγή της ημέρας: Μπάρες δημητριακών με βρώμη και κανέλα

Η συνταγή της ημέρας: Μπάρες δημητριακών με βρώμη και κανέλα
Η συνταγή της ημέρας: Μπάρες δημητριακών με βρώμη και κανέλα

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν την απόλυτη διατροφική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών! Είτε έχετε μικρά παιδιά, είτε φορτωμένο πρόγραμμα, είτε προσέχετε το βάρος σας, μία μπάρα δημητριακών την ημέρα κάνει πέρα τις λιγότερο υγιεινές επιλογές για σνακ.

Υλικά:

2 φλ. νιφάδες βρώμης

1 φλ. μαλακό αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

2/3 φλ. σιρόπι καστανού ρυζιού

3 κ.σ. λάδι κανόλα

1 αβγό

1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα – οποιονδήποτε συνδυασμό τους από σταφίδες, μύρτιλλα, ή κομμάτια βερίκοκα, ή χουρμάδες

1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε σε ένα τετράγωνο ταψί, 23 εκ., αλουμινόχαρτο και το ψεκάζετε με φυτικό λάδι.Το αφήνετε στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ, βάζετε τις νιφάδες βρόμης, το αλεύρι, το σουσάμι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε το σιρόώι ρυζιού, το λάδι και το αβγό.

Προσθέτετε το υγρό μίγμα σε αυτό με το αλεύρι, τα ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί, ισιώνοντάς το όσο γίνεται με μια λαστιχένια σπάτουλα. Το ψήνετε για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να είναι σκληρό όταν το ακουμπάτε στο κέντρο. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά σε μια σχάρα πριν το αναποδογυρίσετε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, το χωρίζετε σε τέσσερα μέρη και κάθε τέταρτο σε τρεις μπάρες. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, αν τα κλείσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...