Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου
Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Μία νοστιμότατη και πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
Κόκκινο πιπέρι
450 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας ‏πελτές ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
800 γραμμ. ‏ντοματοπολτός
1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός
1/2 φλιτζ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Στραγγίζετε. Βάζετε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα όπου έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.

Επειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με τη ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές. Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό, κατεβάστε τη φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό.

Προσθέστε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μίγματα. Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...