Η συνταγή της ημέρας: Πουτίγκα ψωμιού

Η συνταγή της ημέρας: Πουτίγκα ψωμιού
Η συνταγή της ημέρας: Πουτίγκα ψωμιού

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 400 γρ. ψωμί
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 5 αβγά, μέτρια
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
  • Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
  • Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά μαζί με το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το υπόλοιπο ζαμπόν, και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...