Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλο με cheddar sauce

Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλο με cheddar sauce
Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλο με cheddar sauce

Tο κλασικό σνίτσελ κοτόπουλο συναντά την λιωμένη, πλούσια και γευστική τσένταρ σως και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ονειρεμένο!

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο
6 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμ.
10 φέτες ψωμί του τοστ ή πάνκο αλάτι, πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο

Για την cheddar sauce
50 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
450 ml γάλα
400 γραμμ. τσένταρ τριμμένο

Διαδικασία

Για το σνίτσελ: Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το ψωμί του τοστ που το έχετε αφήσει να ξεραθεί και το έχετε τρίψει στον τρίφτη. Σε ένα πιάτο βάζετε την τριμμένη παρμεζάνα.

Ανοίγετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δυο ώστε να γίνει πιο λεπτό. Έπειτα το βάζετε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάτε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο, κάνετε το ίδιο με όλα τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Τα περνάτε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζετε σε ένα πιάτο.

Έπειτα τα περνάτε από αυγό και παρμεζάνα. Αφού τα έχετε περάσει όλα από αυγό και παρμεζάνα, μετά παίρνετε ένα ένα και τα περνάτε από αυγό πάλι και τέλος από το τριμμένο ψωμί. Βάζετε σε ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει και τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την σάλτσα τσένταρ: Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε με ένα σύρμα για ένα λεπτό και αφαιρείτε από την φωτιά. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και, όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε και προσθέτετε το ρου (βούτυρο με αλεύρι).

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε την σκόνη μουστάρδας και το αλάτι και ανακατεύετε, το προσθέτετε στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και σε ένα μπολ που έχετε τριμμένο το τσένταρ. Ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα με την κρέμα και ανακατεύετε με σύρμα χειρός.

Ποτέ δεν ρίχνετε το τυρί μέσα στην κρέμα γιατί θα κόψει. Θα πρέπει να ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα στο τυρί και ανακατεύετε και να δούμε πόσο θα πάρει γιατί έχει διαφορά το κάθε τσένταρ. Αυτή η κρέμα συντηρείται ζεστή σε μπαίν μαρί, αλλιώς θα παγώσει και θα γίνει σκληρή.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...